Iarna e pentru planuri în Jurnalul de aventuri!

Raluca Mihăilă

Ce serviți la vinul, pardon ceaiul cu scorțișoară și anason? Lângă sobă/calorifer/șemineu? Nu-i așa că niște planuri simpatice și îndrăznețe pentru la vară? 😀

Pentru inspirație, Inspirel are ghid, un Jurnal de aventuri pentru cei mai duși cu pluta dintre noi. Jurnalul conține o colecție de peste 300 de experiențe pe care trebuie să le încerci, împreună cu 8 hărți răzuibile, pentru a ține în timp real evidența tuturor aventurilor pe care le-ai trăit!

Lista este împarțită pe continente și conține 64 de pagini de experiențe din 4 categorii: natură, cultură, activități și gastronomie. Toate sunt ciudate, extravagante și excentrice, vă garantăm!

Așadar, spre aventură înainte! Iată câteva destinații propuse de simpaticul Jurnal:

Excursie cu elicopterul, Gheţaru Franz Josef, Noua Zeelandă

O aventură pe care trebuie să o încerci, cât mai curând, deoarece gheţarul se… topeşte destul de rapid! Ia elicopterul şi admiră sus imaginile incredibile, apoi continuă-ţi călătoria direct pe gheţar. Vei înţelege de ce constituie atracţia principală a coastei de vest a Noii Zeelande!

credit foto: glaciercountry.co.nz

credit foto: glaciercountry.co.nz

Competiţie într-o… mină de nisip abandonată

Ce spui deo cursa mai… inedită? 😀 Mai exact, parcurgerea în fugă a unui traseu subteran de 5 km, într-o mină de nisip abandonată? Obstacolele includ dune de nisip, lacuri subterane, căţărări şi târâre prin peşteri care ajung şi la 10 m înălţime.

Dacă te-am convins, SpeRUNking Sandmine Challenge este numele cursei, în Missouri, SUA, şi a intrat într-un top 10 aventuri americane, realizat de CNN.

Iniţial au fost peşteri, exploatate iniţial pentru siliciu, timp de 120 de ani, pentru a deservi fabricile de sticlă în jurul cărora a fost construit oraşul.

credit foto: stltodaymycapture.com

credit foto: stltodaymycapture.com

Insula Porcilor, Big Major Cay, Bahamas

Pe o mică insula părăsită din Bahamas, cunoscută oficial ca Big Major Cay, se înregistrează o populaţie de aproximativ 20 de… porci. Aceştia sunt singurii locatari ai insulei şi au devenit foarte populari! Porcii sunt incredibil de prietenoşi şi sociabili şi pot fi văzuţi deseori înotând în jurul insulei pentru a se răcori sau vizitând bărcile cu turişti, pentru a primi de mâncare.

Legenda spune că porcii au fost aduşi de marinari, care au intenţionat să se întoarcă pentru a-i mânca. Se pare că nu au revenit, iar porcuşorii au dus-o din ce în ce mai bine! Dacă ajungi prin Bahamas, s-ar bucura să treci pe la ei cu nişte Eugenii! 😀

pigs

credit foto: slate.com

credit foto: slate.com

credit foto: slate.com

Plimbare nocturnă în kayak, St. Thomas, U.S. Virgin Islands

Alege o experienţă inedită şi plimbă-te noaptea într-un kayak transparent, dotat cu lumini îndreptate spre adâncuri. Vasele strălucesc şi ele în întuneric, aşa că îţi vezi tovarăşii de călătorie, care arată cam ciudat în lumina asta :D, şi îţi permit mai ales să admiri fauna acvatică! Poţi observa astfel peşti, pisici de mare, arici de mare, broaşte ţestoase şi nu numai.

Asta se întâmplă în Insulele Virgine, unde există două puncte importante de observaţie: Blackbeard’s Castle, unde străjuia faimosul pirat Barbă Neagră, şi Drakes’s seat, un presupus loc strategic pentru Şir Francis Drake.

Iată un mic video cu priveliștea incredibilă:

Admiră stelele în Deşertul Atacama, Chile

Deşertul Atacama, din America de Sud, este nu numai unul din cele mai uscate locuri din lume, dar şi unul din cele mai întunecate. Situat la altitudine, cu un cer lipsit de nori în majoritatea timpului, e un loc de vis, unde poţi admira constelaţiile. Ghizii vor împărţi turiştii în mici grupuri, în tabere nocturne, sau vor face o excursie pe stânci pentru găsi cele mai bune locuri pentru observaţie. Atacama este o locaţie des folosită în filmele science-fiction, datorită asemănării cu peisajul întâlnit pe Marte.

atacama desert

credit foto: moonlightingcoza

Cu placa pe nisip, Cerro Blanco, Peru

Cerro Blanco este a doua dună de nisip că înălţime din lume, situată la 1.176 m. Faza tare este că o poţi coborî pe o placă! Coborârea cu placă pe nisip este o activitate populară în această zona a ţării, unde agenţiile de turism te vor aduce din Nazca special pentru această experienţă.

Urcarea până în vârful dunei poate să ia până la 3 ore, deoarece este prea înaltă şi abruptă pentru a folosi maşinuţele de nisip. Acolo senzaţii tari! 😀 Dacă ajungi, povesteşte-ne cum a fost!

credit foto, peruadventurestours.com

credit foto, peruadventurestours.com

Previous Post

Maratonul oamenilor și al… cailor

Next Post

Peste 1.000 de alergatori au luat startul la cea mai mare cursă a iernii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top