Nu am fost niciodată prietenă cu gadget-urile, din simplul motiv că simt că îmi ocupă prea mult timp din viață: ia și învață butoanele, shortcut-urile, fii stresat în timp ce înregistrează să nu cumva să se întrerupă sau să apeși aiurea pe vreun buton, descarcă pe computer, salvează, downlodeaza aplicații, compară, etc, etc.
Totuși, un device funcțional în timpul efortului mă motivează, nu spun nu! 🙂
Atât doar că nu suport complicațiile.
Din punctul ăsta de vedere, brățara de fitness Samsung Gear Fit2 Pro, pe care am primit-o la test de la Orange.ro, m-a ajutat.
Este intuitivă și îți face cunoscute informațiile principale. Complexitatea datelor cred că ar trebui să intervină atunci când te monitorizezi constant în timp ce muncești pentru o evoluție concretă. Nu e cazul meu în perioada asta, așa că Samsung Gear Fit2 Pro a fost pe gustul meu.
De pe Orange.ro o puteți achiziționa, dar mai întâi haideți să aflăm câteva lucruri despre ea.
În primul rând, este o brățară adresată mai ales sportivilor amatori, iubitorilor de micare aflați cumva mai la început, dar este una dintre cele mai generoase brățări de fitness în ceea ce privește multitudinea tipurilor de mișcare înregistrate.
Eu m-am distrat cu ea vreo două săptămâni, și împreună am înotat și am alergat – cu partea de forță sunt încă paralelă, e nevoie de un device care să îmi așeze un pistol la tâmplă de 2 ori pe săptămâna și să mă amenințe să strecor antrenamente de forță în program :)). Cred că mai durează ceva până se inventează treaba asta.
Iată câteva dintre lucrurile pe care știe să le facă mititica Samsung Gear Fit2 Pro:
– Îți înregistrează efortul în umatoarele sporturi/tipuri de mișcare: running, walking, cycling, hiking, elliptical trainer, exercise bike, step machine, treadmill, swimming, lunges, crunches, squats, ștair jumps, pilates, yoga, rowing machine.
Și faza interesantă este că detectează singură tipul de mișcare – nu trebuie să îl selectezi tu – grație funcției Workout detection;
– Monitorizează pulsul fără a fi nevoie de o centură de puls – a făcut asta 24/24, am verificat lăsând-o activată la mâna non stop în acest interval;
– Îți măsoară și momentele de inactivitate și te anunță, din proprie inițiativa :D, să treci la treaba :);
– Îți monitorizează și somnul, dacă o porți noaptea, și chiar îți spune dacă ai dormit continuu sau agitat; ba chiar într-o dimineață, la trezire, mi-a povestit un coșmar! :))) (glumă, da? :D)
– Este rezistentă la apă: până la 5 atmosfere. Când am intrat în piscină, am selectat doar lungimea bazinului, adică 25 de m, când are piscina de la Daimon, unde înot eu. Încă ceva foarte important: atât mâna cât și brățara să fie uscate înainte de utilizare, altfel o ia razna micuta;
– Prin aplicația MapMyRun, mi-am putut planifică și urmări rutele de alergare (mă rog, jogging, dacă e să fiu sinceră până la capăt :D), pentru că sunt hărți în timp real pentru asta;
– Mi-am salvat fiecare antrenament în brățară;
– Are touchscreen, astfel că atunci când am pornit un nou modul de antrenament am făcut selectectia simplu, cu degetul pe ecran;
– Îți poți salva muzică (prin Bluetooth), ca să asculți la antrenamente și, de asemenea, poți primi notificări din smartphone.
Așadar, faza foarte tare este că nu ai nevoie de telefon pentru a ieși din casă la sport!
Mă cam chinuiam înainte de ea, pentru că foloseam un device care nu-mi permitea să ascult melodiile preferate, așa că mă căram cu telefonul printr-un buzunar, cheile de acasă în altul și zornaiam în alergare că o sanie cu zurgălăi :D.
Frumușica asta are însă un storage de 3 GB, așa că e suficient spațiu să îi încarci și albumele lui Elvis dacă vrei! 🙂 – doar să folosești căștile Bluetooth, ca să poți asculta.
– Mi-a plăcut mult o chestie pe care am descoperit-o, absolut întâmplător, după o alergare în Tineretului: poți închide ecranul bratarii dacă așezi palma peste el! 😀 Asta e cool pentru cineva ca mine, care urăște să rețină zeci de combinații de butoane și shortcuts complicate.
Așa, și tot pe subiectul asta – am descoperit că dacă ești cumva ud sau murder pe mâini, poți deschide/activa ecranul, fără să îl atingi, astfel: mișcând încheietura mâinii. Dacă o miști în sens invers, se închide la loc!
Câteva aspecte mai puțin prietenoase cu utilizatorul:
Eu am folosit-o destul de mult la înot, și am avut câteva situații: dacă mă opresc din înot câteva secunde sau schimb brusc stilul de înot, o cam ia razna. Nu am putut să fac drills – sesiuni scurte de viteză/intensitate, astfel că m-am mulțumit doar cu înot lung.
– Monitorizarea cardiacă nu este fidelă – mi-au apărut câteva valori pe ecran de m-am speriat :D. Nu prea aveam cum să am un puls de 185 în timp ce alergam cu 8 pe mie. Sau?! :D)
– Statisticile, înregistrările antrenamentelor nu pot fi scoase din brățară (mă rog, pe mine nu mă deranjează asta).
– Și iarăși despre rezultate: nu pot fi urcate pe alte aplicatii, precum Strava sau Endomondo.
Gear Fit2 Pro este a treia încercare a Samsumg în ceea ce privește smartwatch urile focusate pe fitness. Modelul anterior – lansat în iunie anul trecut, este foarte asemănător cu acesta nou. Diferențele constau în schimbarea curelei și ușor a look-ului – mult mai classy și mai comfortabil acum – precum și câteva update-uri special pentru înotători, printre care rezistența la adâncimi de până la 50 de metri.
Poate părea puțin, dar nu prea multe puține brățări fitness au rezistență la apă sau features pentru înot.
Acestea fiind spuse, dacă v-a sărit Moș Crăciun anul asta, iată o idee :D.
Spor la antrenamente! 🙂