Programe sportive de intensitate la Daimon, în 2016

Ușor, ușor, începem să ieșim din zona de acumulare și volum și strecurăm în antrenamentele noastre partea de intensitate, pentru a ne pregăti de sezonul competițional și a intra progresiv în formă.

Iată câteva clase de intensitate pe care le putem accesa, din programele wellness Daimon.

TABATA

Antrenamentul tip Tabata implică reprize de efort intense, urmate de pauze extrem de scurte – un fel de intervale. Clasa e indicată pentru consumul de oxigen de după antrenament, aşa numitul „efect după ardere“, asta înseamnă că se arde grăsimea chiar şi după terminarea sesiunii.

foto credit Daimon Wellness

foto credit Daimon Wellness

Denumirea asta ciudată provine de la un studiu realizat de profesorul japonez Izumi Tabata, în anul 1996, pe un grup de patinatori de viteză, care s-au antrenat de 4 ori pe săptămână după sistemul său şi au obţinut rezultate echivalente cu ale unui alt grup,  care s-a antrenat de 5 ori pe săptămână în condiţii normale. Atleţii care au urmat sistemul  Tabata au crescut mult mai mult nivelul de rezistenţă faţă de grupul care s-a antrenat în condiţii normale.

HIT (High Intensity Training)

Programul este, așa cum îi spune și numele, un antrenament intensiv, cu arderi calorice puternice, într-un timp foarte scurt. Exercițiile de intensitate mare și medie, cardio dar și de forță sunt alternate cu pauze scurte de recuperare. Sunt folosite ganterele, BOSU (minge specifică unui anumit tip de antrenament fitness) și propria greutate.

foto credit Daimon Wellness

foto credit Daimon Wellness

HIT este o formă de antrenament de forță, popularizată în anii 1970 de către Arthur Jones, un inventator în zona bodybuilding și exerciții de forță – este cel care inventat aparatele de forță Nautilus și exercițiile specifice.

Comparativ cu un antrenament obisnuit, în HIT se ard mult mai multe calorii decât prin alte procedee, calorii care continuă să fie consumate de către organism și în următoarele 24 de ore de la terminarea antrenamentului.

ZUMBA

O formă de intensitate mai soft și mai fun, ZUMBA e un program de fitness inspirat din dansurile latino și creat de către cunoscutul dansator și coregraf columbian, Alberto “Beto” Perez, în anii ’90.

Zumba implică o combinație între elemente ce țin de dans și elemente din sfera aerobicului. Coregrafia Zumba încorporează mișcări de hip-hop, soca, sambasalsamerenguereggaetonmamboarte marțiale, și chiar bollywood, respectiv dans din buric. 🙂 Sunt incluse și exerciții de squat și streching.

Spinning

La Daimon sunt 10 clase de spinning pe săptămână, 6 antrenori și 30 de bicilete staționare. Câteva dintre beneficiile spinningului, un antrenament cardio, de intensitate sunt consumul ridicat de calorii precum și eliminarea toxinelor din organism și… a stresului.

Lecții înot

Beneficiile înotului sunt multiple, așa cum știm cu toții, iată câteva dintre ele:

  1. Întărește sistemul imunitar
  2. Dezvoltă armonios a musculatura și rezistența
  3. Crește pofta de mâncare, și stimulează astfel cresterea și dezvoltarea copilului
  4. Ajută la dezvoltarea sistemului osos și a articulațiior
  5. Îmbunătățește circulația și respirația

În perioada 15-31 ianuarie, Daimon pune la dispozitie 2 pachete de sedinte înot pentru copii, cu antrenor, la prețuri preferențiale:

8 ședințe (valabilitate 1 luna) – 300 lei

30 sedințe (valabilitate 3 luni)- 1000 lei

Lecțiile de înot vor avea loc în piscina interioara ecologică (purificată prin sare).

foto credit Daimon Wellness

foto credit Daimon Wellness

Spor la antrenamente! 🙂

Previous Post

SkyRun, cea mai mare competiție de alergare pe scări din țară, în acest weekend!

Next Post

#inspirație. Gimnastul Marian Drăgulescu, multiplu campion mondial : Am spiritul de competiție în sânge!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top