Bike&Like, un concept inedit de ciclism

credit foto No stress

credit foto No stress

Salut, azi povestim despre un concept interesant de mișcare, o combinație de competiție de ciclism și descoperire a unor locuri minunate din România, pe bicicletă. Este vorba despre Bike & Like, un eveniment din seria de evenimente sportive No Stress, care are loc în perioada 25-26 iunie. Organizatorii promit o experiență cu tur al bisericilor fortificate, gustări locale și peisaje superbe.

Am vorbit mai multe despre asta cu Mihai Preda, organizator al seriei de evenimente sportive No Stress.

Adrenallina.ro: Care sunt particularităţile, cu ce se diferenţiază Bike & Like de alte evenimente sportive adresate amatorilor?

Mihai Preda: În primul rând se diferenţiază prin faptul că îmbină competiţia ciclistă cu descoperirile turistice. Deci nu e doar un concurs, ci un week-end complet, cu traseu ciclist, program turistic, gustări locale, concerte de orgă…

Ce înseamnă Bike & Like?

În fiecare an înseamnă altceva. Adică în fiecare an ne propunem să descoperim un alt colţ al României. Anul acesta mergem în Ţară Bârsei, lângă Braşov, într-o zonă pe care probabil au tranzitat-o toţi concurenţii noştri, dar în care puţini s-au oprit.

Bike-ul de anul acesta înseamnă două etape offroad, una în fiecare din cele două zile de concurs, fiecare de câte aproximativ 22 km. Acestea sunt etape cronometrate, cu un traseu de dificultate scăzută spre medie  dar care străbate zone minunate. Apoi, tot bike înseamnă şi traseele de legătură între cetăţile fortificate, pe şosea, în pluton şi în regim de plimbare…

credit foto No stress

credit foto No stress

Înţeleg că anul acesta sunt modificări la traseul offroad? Şi… la premii? Care sunt noutăţile?

Noi ne dorim că toţi concurenţii să străbată în întregime traseul, dar de anul acesta există şi posibilitatea de a renunţă la ultima etapă a fiecărei zile – cea de offroad şi de a reveni tot pe şosea.

De asemenea, noutatea o reprezintă şi dificultatea şi lungimea traseului offroad. Dacă anul trecut au fost mai multe etape scurte în zi, anul acesta va fi o singură etapă offroad pe zi, dar mult mai challenging, astfel încât cicliştii să “simtă” cu adevărat că sunt în concurs.

Premiile sunt spectaculoase, peste 10.000 Ron, împărţite pe categorii masculin/feminin şi categorii de vârstă.

Ce alte surprize îi aşteaptă la start pe participanţi?

Surprizele le vor regăsi la fiecare cetate fortificată. Vor avea ocazia ca în fiecare din cetăţile vizitate- Codlea, Ghimbav, Halchiu, Cristian, Vulcan – să descopere că, după zidurile fortificate, se găsesc poveşti, oameni, sunete de orgă, plăcinte şi gustări tradiţionale. Ne dorim că participanţii să fie surprinşi de cât de frumoasă e România.

De unde a pornit ideea Bike & Like?

A pornit de la o discuţie cu reprezentaţii iniţiativei “Descoperă Sufletul Transilvaniei” despre promovarea acestui patrimoniu UNESCO reprezentat de Bisericile Fortificate din Transilvania, într-un mod mai puţin convenţional. Apoi a apărut ideea de traseu ciclist, apoi de concurs ciclist. Şi credeţi-ne, imaginea a sute de oameni cu căşti de bicicletă şi SPD-uri, într-o biserică fortificată, ascultând un concert de orgă, este neconvenţională şi cu siguranţă ceva care rămâne de povestit şi altora. Va aşteptăm deci în 25-26 iunie în Ţară Bârsei, înscrierile se mai pot face până pe 20 iunie pe www.nostressevents.ro.

credit foto No stress

credit foto No stress

Previous Post

Au fost peste 1.800 de alergători la Maratonul Internațional Brașov

Next Post

Decathlon împlineşte 40 de ani

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top