14 sportivi cu dizabilități intelectuale Special Olympics bat recordul la Maratonul Raiffeisen București 2016

14 sportivi cu nevoi speciale vor lua startul la ediția din 2016 a Maratonului Raiffeisen București din 9 octombrie  – cel mai mare grup de sportivi cu dizabilități intelectuale Special Olympics care a participat vreodată la o competiție sportivă de masă.

Din grupul de alergători cu nevoi speciale, 11 vor alerga la Cursa Populară, iar 3 tineri sportivi cu vârste între 5 și 10 ani, vor alerga la Cursa Copiilor cu o zi înainte.

Alături de sportivi vor alerga voluntari-fundraiseri, alături de angajați ai Special Olympics, precum și de la Fundația Motivation și Școala Internațională Americană din București (AISB), concurenți la toate cursele din cadrul competiției sportive. Aceștia strâng fonduri pentru a oferi și altor copii și adulți cu dizabilități șansa de a face sport, de a avea mai mulți prieteni și mai multă încredere în forțele proprii.

Donațiile sunt deschise până pe 11 octombrie, pe platforma online http://specialolympicsromania.galantom.ro/.

Este a doua oară când participăm la Maratonul Raiffeisen București, însă este pentru prima dată când avem la start un număr atât de mare de sportivi cu nevoi speciale”, declară Cristian Ispas, Director Național al Special Olympics România. „Competițiile pe care le organizăm la Special Olympics sunt pentru persoane cu dizabilități intelectuale, însă la fel de importantă este participarea acestora la competiții sportive de masă. Dizabilitatea implică un alt fel de abilitate. Poate mulți dintre ei nu vor alerga niciodată un maraton și cu siguranță nu vor obține ceea ce se înțelege, de obicei, prin performanță. Însă performanța în cazul sportivilor participanți la Maratonul Raiffeisen București este faptul că fac sport alături de alți pasionați de alergare. Echipamentul sportiv – ne veți recunoaște după tricourile roșii – este singurul element care ne va diferenția duminică”, adauga acesta.

 

(c) Special Olympics Romania

(c) Special Olympics Romania

 

Totodată, în semn de apreciere pentru efortul tuturor alergătorilor, voluntari, sportivi și colaboratori ai Special Olympics România vor asigura hidratarea alergătorilor la maraton la kilometrul 12 (Splaiul Independenței spre Mihail Kogalniceanu).

Participarea Special Olympics România la Maratonul Raiffeisen București este susținută de Asociația Bucharest Running Club, HD’86, Hervis Sports & Fashion și Clubul Sportiv Olimpic Triumf, cu sprijinul Adrenallina Media și Ruxandra Braica Photography.

 

dsc_0384

(c) Special Olympics Romania

 

Special Olympics România

Fundaţia Special Olympics din România a fost înfiinţată în noiembrie 2003, ca parte integrantă a mişcării sportive internaţionale Special Olympics. FSOR contribuie la integrarea socială a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, oferindu-le şansa de a-şi descoperi şi dezvolta potenţialul şi calităţile sportive prin intermediul programelor de pregătire şi al evenimentelor competiționale, organizate pe tot parcursul anului. Astfel, sportivii au șansa de a deveni membri activi ai familiei şi ai comunităţii din care fac parte.

Mai multe informații sunt disponibile pe www.specialolympics.ro și www.facebook.com/SpecialOlympicsRomania

Previous Post

Vreme rece? Iată ce sporturi poți practica!

Next Post

Superstiții ale alergătorilor înainte de maraton și semimaraton! (I)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top