Home Cei mai cool Andrei Roșu, spre cele 2 ultramaratoane și Cartea Recordurilor
Andrei Roșu, spre cele 2 ultramaratoane și Cartea Recordurilor

Andrei Roșu, spre cele 2 ultramaratoane și Cartea Recordurilor

0
Distribuie pe:

Astăzi, 15 februarie, alergătorul extrem Andrei Roșu a plecat în călătoria în jurul lumii despre care ne vorbea în interviul acordat recent (http://adrenallina.wordpress.com/2012/02/02/andrei-rosu-la-maratonul-din-noua-zeelanda-voi-infrunta-20-de-cutremure-pe-zi/).

Proiectul său, 7 maratoane și 7 ultramaratoane pe 7 continente, este pe cale de a se finaliza cu ultimele 2 curse, din Noua Zeelandă și Brazilia, fapt care îl va înscrie în Guiness World Records, drept primul om din lume care a parcurs acest circuit în mai puțin de 2 ani – Fastest time to run marathon and ultra marathon on each continent.

Pe 25 februarie Andrei participă în Noua Zeelandă la un ultramaraton montan de 53 de kilometri și o săptămână mai târziu la un ultramarton de 50 de kilometri în Brazilia, la Rio Grande.

El va încheia astfel un circuit total de 14 curse, pe cele 7 continente ale lumii – America de Nord, America de Sud, Europa, Africa, Asia, Australasia – Australia, Noua Zeelanda, Oceania – si Antarctica – pe care l-a realizat în 582 de zile. Recordul actual din Cartea Recordurilor la această categorie este de 730, astfel că Andrei Roșu este posibil să reașeze România pe harta recordurilor mondiale.

„Când am început proiectul 7 maratoane și 7 ultramaratoane pe 7 continente nu m-am gândit că, într-o bună zi, ar putea deveni un subiect de interes pentru Cartea Recordurilor. Dar, discutând cu diverși maratoniști și ultramaratoniști pe care i-am întâlnit la competițiile extreme din Antarctica, Sahara, Himalaya și altele, am ajuns la concluzia ca inițiativa mea de a alerga pe cele 7 continente ar putea reprezenta o premieră mondială”, a spus Andrei Roșu.

Citiți pe Adrenallina de ce început Andrei Roșu să alerge maratoane extreme și cum i-a schimbat sportul viața:

http://adrenallina.wordpress.com/2012/02/01/andrei-rosu-ca-sa-ajungi-undeva-trebuie-sa-te-vizualizezi-mental-acolo/

Distribuie pe:
Roxana Lupu Fondator & editor Adrenallina.ro, Roxana a inceput sa faca sport la 29 de ani, cand a descoperit bicicleta. A invatat sa inoate la 30 de ani si a inceput sa participe la curse de triatlon, finalizand o cursa tip Ironman – 3.8 km inot, 180 km bicicleta, 42 km alergare. Este una dintre primele 10 femei din Romania care a finalizat acest tip de cursa. Ulterior, a devenit campioana nationala la triatlon, amatori, categorie de varsta, atat in circuitul de sosea (2014) cat si in cel offroad (2016) si continua sa caute curse prin care sa isi depaseasca limitele.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *