Home Competitii Au fost peste 1.800 de alergători la Maratonul Internațional Brașov
Au fost peste 1.800 de alergători la Maratonul Internațional Brașov

Au fost peste 1.800 de alergători la Maratonul Internațional Brașov

0
Distribuie pe:
fotocredit Maratonul Brasov
fotocredit Maratonul Brasov

Duminică, 29 mai 2016, oraşul de sub Tâmpa a găzduit peste 1800 de sportivi amatori, profesioniști și copii atât din țară, cât și din străinătate, la cea de-a doua ediţie a Maratonului Internaţional Braşov, susținut de Telekom Romania. În aplauzele sutelor de susținători și spectatori, basarbeanul Ghenadie Ţîmbalist a câştigat cursa de maraton (42 km), la categoria masculin, iar Maria Magdalena Luca a urcat pe prima treaptă a podiumului, la feminin. La proba de semimaraton, primii care au trecut linia de finish au fost: Nicolae Soare (la masculin) şi Nicoleta Ciortan (la feminin).

Pentru prima dată în România, alergătorii împătimiţi de cursele lungi au avut parte de un traseu format dintr-o singură tură. Iubitorii sportului au avut ocazia să alerge pe lângă cele mai importante obiective turistice din Braşov şi au ieşit în afara oraşului, oferindu-le acestora o perspectivă deosebită cu peisajul montan. Au participat și alergători din Franţa, Germania, Grecia, Israel, Italia, Moldova, Polonia, Rusia, Scoţia, Suedia și chiar din Canada şi Statele Unite ale Americii.

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia „Șapte Scări” Braşov, în parteneriat cu Primăria Municipiului Braşov, Consiliul Judeţean Braşov, Agenţia Metropolitană Braşov, Federaţia Română de Atletism (parteneri instituţionali).

Partenerii evenimentului: Telekom Romania (partener principal), Urban Invest, Ciuc Natur Radler, Herbalife, Kronospan, S-Karp, Coresi, Paradisul Acvatic (parteneri) şi Dolce Sport, Radio 21, Mytex.ro, Transilvania Expres, Running Mag (parteneri media).

 Rezultatele complete, pe pagina oficială a evenimentului – http://maratonulbrasov.ro/rezultate2016/.

Participanții au alergat pentru o cauză nobilă

Prin intermediul Fundației Telekom Romania, toate taxele strânse la proba de 5 km și 15% din valoarea taxei la probele competitive (maraton, ștafetă, semimaraton și proba de 10 km), vor fi donate în beneficiul copiilor cu autism din cadrul Asociaţiei „Copiii de Cristal”.

Distribuie pe:
Roxana Lupu Fondator & editor Adrenallina.ro, Roxana a inceput sa faca sport la 29 de ani, cand a descoperit bicicleta. A invatat sa inoate la 30 de ani si a inceput sa participe la curse de triatlon, finalizand o cursa tip Ironman – 3.8 km inot, 180 km bicicleta, 42 km alergare. Este una dintre primele 10 femei din Romania care a finalizat acest tip de cursa. Ulterior, a devenit campioana nationala la triatlon, amatori, categorie de varsta, atat in circuitul de sosea (2014) cat si in cel offroad (2016) si continua sa caute curse prin care sa isi depaseasca limitele.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *