Ce fac eu pentru o viață trăită în wellbeing

Ultimii ani m-au schimbat. Și probabil nici nu avea cum să fie altfel: am devenit mamă, în primul rând. A venit pandemia.

Ideea mea despre wellbeing și o viață trăită în armonie s-a schimbat pe alocuri. M-am apropiat mai mult de natură, dar într-un mod mai delicat, mai prezent. În anii competiționali de mountainbike și triatlon natura era tot lângă mine, o căutam și atunci, doar că era decorul. Scena pe care îmi desfășuram pasiunea pentru sport. Acum natura este principala căutare, locul după care tânjesc, destinația. Nu e nimic să mă liniștească mai mult, după familia mea.

Este ceea ce am pierdut în orașele care mi-au fost case de când am plecat de acasă, de când am început școala. Până în clasa I am copilărit într-un sat din Moldova, dintre dealuri, și zilele mele însemnau flori cu rouă, ciocârlii, câmpuri, picioare desculțe, mirosuri de iarbă cosită, de fân, pământ plouat, stâne. Și aromele au rămas cu mine iar legătura cu pământul – uscat sau înglodat, cu iarbă sau crăpat, lutos sau reavăn- doar s-a erodat dar nu a pierit niciodată. Probabil asta am căutat de fapt în pădurile și munții pe care i-am străbătut pe bicicletă, o reconectare.

Formele sub care chem din nou cumva această legătură cu pământul s-au multiplicat în ultimii ani. Și s-au rafinat, mai ales cu pandemia. Am realizat că nu sunt o persoană urbană, de fapt. Urăsc apartamentele – sigur că trăiesc în unul; că nu-mi doresc seri la terase, concerte, expoziții, participări la evenimente de business – eu având un business în comunicare și evenimente și unul în e-commerce 😀

Mă obosesc uneori aceste lucruri.

Dar unele dintre ele trebuie făcute. It is the law of survival. Nu tot ceea ce facem în fiecare zi trebuie să fie o mare pasiune.

Sunt însă lucruri pe care le fac și care mă remontează. Mă primesc la ele în brațe și îmi cântă suav cântecele de leagăn.

 

Iată câteva dintre ele:

 

Urmăresc video-urile făcute de o chinezoaică ce trăiește la țară, în munți, alături de bunica sa

Acolo gătește niște mâncăruri absolut fabuloase, pe care le filmează. Cred că dacă aș căuta cuvântul perfect aș putea să alătur fata asta. Filmele pe care le produce (nu le filmează ea dar scenariile și regia îi aparțin) sunt ireale, nu doar imagistic dar și prin priceperea și manualitatea ei absolut fantastică la oricare dintre următoarele: vopsit haine cu culori naturale din legume, croit veșminte, construit garduri (!), gândit și ridicat sere și răsaduri, meșterit diverse obiecte de uz casnic sau de garderobă și orice altceva vă mai trece prin cap + mâncărurile pe care le gătește, aproape toate inventate de ea, cadrele din munții ăia cu văi interminabile de flori de primăvară sau ninsori ireale. Totul este un vis.

Când simțiți nevoia să vă relaxați, urmăriți-o. Este de neașezat în cuvinte ce poate să facă, nu mai ai nevoie de meditație. Eu una rămân pierdută cu orele în video-urile ei.

O cheamă Liziqi și e celebră în China și în lume:

 

 

Încerc să contribui la a avea o natură mai îngrijită și mai luminoasă și împreună cu voluntari curățăm pădurile din țară de gunoaie

 

Este vorba despre proiectul asociației noastre eco sportive Plogging pentru România.

Ne-am asumat că igienizăm zone verzi cu ajutorul voluntarilor iubitori de natură și mișcare, prin tabere sau teambuildinguri de educație eco sportivă și stil de viață sănătos. Am cunoscut oameni incredibili prin proiectul nostru și am fost deja în multe păduri din țară, de unde am cules tone de gunoaie. Știu că prima reacție este tristețea când vezi cruzimea acestui gest: cauciucuri și betoane și genți de haine și frigidere și sticle și pet-uri și ambalaje și orice vă trece prin cap, toate aruncate peste iarbă, peste floricele, în râuri, printre copaci.

 

Unii zic: autoritățile trebuie să facă, să strângă, nu tot noi, care platim taxe la stat. Ok, și până fac autoritățile și până se reglementează și până se și aplică (căci normele teoretic există), noi ce facem ca să oprim asta? Căci putem face și noi ceva, practic și simbolic, educând, încurajând, învățând copiii să iubească și să protejeze natura, vorbind despre asta în spațiul public, invitând oameni să se alăture. Expresia pe care o tot auzim – Să facă autoritățile înseamnă pasivitate și neimplicare, pentru că până una alta suntem în țara în care regula este că autoritățile nu fac.

Așa că ploggingul – o combinație între ecologizare și sport în cadrul taberelor noastre – este pentru mine un mod de a trăi în wellbeing.

 

Mi-am schimbat modul de a călători și de a alege o cazare

Sigur, asta are mare legătură cu copilul, dar am înțeles că doar ne-a întors și pe noi, părinții ei, la ceea ce ar fi trebuit să fie dintotdeauna. Astfel că acum criteriile pentru un loc în care să ne cazăm sunt în primul rând lipsa betonului. Pur și simplu nu mai suport curți betonate, mă întreb de ce te-ai muta la o casă cu curte, pe care să o înghiți toată în beton, când ai putea lăsa iarba așa cum e sau ai putea planta flori sau legume sau copaci.

 

 

Deci o curte înverzită, de preferință nu la șosea principală, cu trafic… Apoi dacă putem găsi ca acest loc să fie o afacere de familie sau dacă conceptul ar putea fi unul care are legătură cu zona sau cu tradițiile, atunci cu atât mai mult. Și să fie la sat, neapărat, nu la oraș. Iată o platformă de travel lansată relativ recent care pune accent iarăși pe ceva ce prețuiesc: experiențele, nu doar cazarea: Travlocals.com.

 

Am mai descoperit un hobby: să fac obiecte utile pentru spațiul de birou, din licheni norvegieni

suport de telefon, pentru birou, cu licheni

 

organizator pentru articole birou, cu licheni

 

Fără nicio altă introducere, acestea sunt obiecte pe care le producem noi la Wellness Highs, într-un mic atelier meșteșugăresc, compuse din lemn și licheni. 😊 Sunt accesorii pentru spațiul amorf de birou, de unde ne lipsește natura și verdele și uneori și viața 😊)).

Când m-am gândit la ele asta am avut în minte: să fie ceva util și să îți aducă puțin verde din natură. Iar lichenii au și un iz plăcut ușor dulceag, care aduce a muschi de pădure, este minunat să îi ai aproape.

 

Am mai multă grijă de corpul și pielea mea

Mă rog, ultima grijă față de mine s-a soldat cu o ruptură de ligamente + menisc, dar hei, I’m working on it :D. (povestea e aici: https://adrenallina.ro/m-operat-la-genunchi-punct-si-de-la-capat/)

Dacă până acum (aproape) orice cremă pe care scria hidratantă era una bună, acum nu mai merge. Vin the 40’s și chiar e nevoie să insist mai mult pe rutina de îngrijire a pielii, a tenului.

Am început să beau zilnic un pahar de Collagen Skin Booster, un produs nou marca Herbalife Nutrition – este un supliment alimentar sub forma unei băuturi pentru înfrumusețare, care are grijă de aspectul exterior al pielii pornind de la interior.

 

Am o lună și jumătate de când beau zilnic un pahar de apă amestecat cu Collagen Skin Booster – se adaugă o măsură de pudră (5.7 g) la 250 ml de apă. Și nu prea am ratat vreo zi și datorită faptului că apărea pofta de dulce și era o ocazie foarte bună să o potolesc așa, cu o băutură ușor dulce, dar fără prea multe calorii, incluzând astfel și o porție de hidratare.

Simt că tenul meu arată mai puțin uscat și mai viu, dacă pot spune asta despre piele :D. Folosesc bineînțeles și câteva măști de față (cât mai naturale) la fiecare două, trei zile și mai este ceva ce vreau să integrez în acest proces de îngrijire și wellbeing – masajul săptămânal 😀 (I am not there yet, deocamdată mă falimentează kinetoterapia+ înotul :D).

 

Revenind la Collagen Skin Booster. Colagenul reprezintă până la 30% din masa totală de proteine din corpul nostru și este cel care oferă structură și fermitate pielii noastre. După vârsta de 20 de ani producția de colagen scade iar pielea suferă modificări. Așa că studiile arată o îmbunătățire a elasticității pielii după doar patru săptămâni de utilizare zilnică și o reducere a semnelor vizibile de celulită, prin utilizarea zilnică a acestui produs. Collagen Skin Booster conține Verisol® P, care este cea mai susținută științific sursă de peptide de colagen de pe piață, un conținut ridicat de vitamine cheie (A, C, E, Niacină & Biotină) și minerale (Zinc, Seleniu, Cupru & Iod) care contribuie la menținerea sănătății pielii, a părului și a unghiilor. Are puține calorii, nu conține gluten și este disponibil cu aromă răcoritoare de căpșune și lămâie. Poate fi folosit atât de femei, cât și de bărbați.

 

Mi-am pus stufăriș în balcon și o imitație de iarbă 😊))

Yep, o adaptare românească disperată, totul ca să îmi lase senzația că trăiesc în natură – which I am not 😊)).

Dar ceva ceva tot schimbă verdele ăla – când am o cană cu cappucino dimineața și o savurez aici, ei bine, asta schimbă total vibe-ul zilei.

Vă doresc să vă găsiți și voi mici oaze de wellbeing în jungla urbană! 😊

 

Previous Post

Ruptura de ligament. Cum mă recuperez eu și cum o poți evita tu

Next Post

Insule grecești interesante, unde să faci sport (I)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top