Home Competitii Cursa Dunării Călărășene – șosea și mountainbike la Dunăre
Cursa Dunării Călărășene – șosea și mountainbike la Dunăre

Cursa Dunării Călărășene – șosea și mountainbike la Dunăre

0
Distribuie pe:

A doua ediție a Cursei Dunării Călărășene are loc în 12-13 septembrie la Călăraşi iar cursa de şosea reprezintă ultima etapă din Road Grand Tour, cea mai importantă competiţie de şosea din România.

22

Concursul va găzdui și prima ediţie a Campionatului Naţional de Tandemuri, care nu a mai avut loc din 1989!

Fondul de premii este unul generos – 4000 Euro, iar probele sunt pentru toată lumea, începători sau avansați.

cursa

Ziua 1 (sâmbătă, 12 septembrie): Ofensiva asfaltului

Cursa clasică de 71,5 km, ultima etapă din Road Grand Tour, este țintită către iubitorii asfaltului şi ai vitezei, juniori și seniori, fete şi băieţi.

Campionatul Naţional de Tandemuri, organizat în parteneriat cu Asociaţia Tandem.

Întrecerea copiilor până în 7 ani, pe un poligon special amenajat pentru ei.

Ziua 2 (duminică, 13 septembrie): Asaltul insulei

Cursa insulei – 53 km; este o cursă offroad unică în România: începe cu traversarea Dunării (Braţul Borcea) cu barca, iar startul și finișul au loc pe Plaja Mare din Călăraşi; este un traseu cu nisip fin, drumuri de căruţă şi poteci prin păduri, pe dig, prin lanuri de floarea soarelui. Cursa de familie va avea un traseu de 3 – 5 km (în funcţie de vreme), prin pădure; este un concurs pentru prichindeii de 7-13 ani care se vor întrece în familie; la această probă se pot înscrie numai echipe de doi participanţi, în formatul tată / mamă + copil.

poz2

Înscrierile se fac pe site-ul oficial – http://smartatletic.ro/cursadunarii/și fiecare participant va primi un kit de concurs ce cuprinde, printre altele: tricou și număr de concurs cu cip de cronometrare, medalie de finisher si o portie de saramaura de crap cu mamaliguta, la final.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Călăraşi, prin Centrul Cultural Judeţean Călăraşi, cu sprijinul Smartatletic. Printre partenerii acestei ediţii se regăsesc: Călăraşi Cycling Team, Road Grand Tour, Asociaţia Tandem.

Noutăți despre Cursa Dunării Călărășene:

 

Distribuie pe:
Roxana Lupu Fondator & editor Adrenallina.ro, Roxana a inceput sa faca sport la 29 de ani, cand a descoperit bicicleta. A invatat sa inoate la 30 de ani si a inceput sa participe la curse de triatlon, finalizand o cursa tip Ironman – 3.8 km inot, 180 km bicicleta, 42 km alergare. Este una dintre primele 10 femei din Romania care a finalizat acest tip de cursa. Ulterior, a devenit campioana nationala la triatlon, amatori, categorie de varsta, atat in circuitul de sosea (2014) cat si in cel offroad (2016) si continua sa caute curse prin care sa isi depaseasca limitele.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *