Home Stiri #donezkm la Semimaratonul International Bucureşti, pentru un caz grav de obezitate. Vă invit să faceţi la fel!
#donezkm la  Semimaratonul International Bucureşti, pentru un caz grav de obezitate. Vă invit să faceţi la fel!

#donezkm la Semimaratonul International Bucureşti, pentru un caz grav de obezitate. Vă invit să faceţi la fel!

0
Distribuie pe:

La 47 de ani, Florin Jecu cântărește de trei ori mai mult decât greutatea normală a unui adult și se luptă cu obezitatea de peste 10 ani. Din cauza celor peste 200 de kg pe care le are, este diagnosticat cu obezitate morbidă și se confruntă deja cu alte boli grave declanșate de obezitate. Are nevoie urgent de o intervenţie chirurgicală, altfel, viaţa sa este în pericol.

Spitalul Ponderas, singurul din România specializat în chirurgie metabolică de avangardă, a iniţiat o campanie de conştientizare a obezităţii, încurajând oamenii să facă mişcare. #donezkm este campania care ne cheamă către sport, sprijinind o cauză: orice distanţă alergi sau bicicleşti, până duminică, 18 mai, trece-o pe contul tău de Facebook sub hashtag-ul #donezkm, şi la 10.000 de km adunaţi de noi toţi, Florin va beneficia gratuit de intervenţia chirurgicală care îi va salva viaţa.

Duminică sunt pace maker oficial la Semimaratonul Internaţional Bucureşti şi voi dona cei 21 de km alergaţi pentru această cauză. Haideţi să facem toţi la fel, toţi cei care vom alerga duminică! 

#donezkm (1)

Se pare că „excesul ponderal este prezent la peste jumătate din populație, iar 20% dintre românii cu kilograme în plus au dezvoltat deja boli severe din cauza obezității, apnee de somn, steatoză hepatică, prediabet şi altele”, spune Dr. Cătălin Copăescu, medic primar chirurgie generală, cu competență în chirurgie laparoscopică și chirurgie bariatrică, Ponderas.

So, actiunea #donezkm se adresează tuturor celor care fac mişcare nu doar celor care vin duminică în Piaţa Constituţiei, si vor sa transforme acest obicei intr-un scop colectiv pentru salvarea unei vieti.

Aşadar, oriunde v-aţi găsi, pentru a dona kilometri parcurşi (alergaţi, merşi sau pedalaţi) în timpul unei zile, trebuie să urmăriţi 2 paşi simpli: măsurarea distanţei parcurse cu ajutorul unui pedometru sau a unei aplicaţii mobile şi postarea pe contul personal de Facebook a numărului de kilometri parcurşi, utilizând hashtagul #donezkm.

Campania poate fi urmărită pe Facebook, aici.

Distribuie pe:
Roxana Lupu Fondator & editor Adrenallina.ro, Roxana a inceput sa faca sport la 29 de ani, cand a descoperit bicicleta. A invatat sa inoate la 30 de ani si a inceput sa participe la curse de triatlon, finalizand o cursa tip Ironman – 3.8 km inot, 180 km bicicleta, 42 km alergare. Este una dintre primele 10 femei din Romania care a finalizat acest tip de cursa. Ulterior, a devenit campioana nationala la triatlon, amatori, categorie de varsta, atat in circuitul de sosea (2014) cat si in cel offroad (2016) si continua sa caute curse prin care sa isi depaseasca limitele.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *