Home Cei mai cool Dor Geta Popescu, record de vârstă pe muntele Elbrus!
Dor Geta Popescu, record de vârstă pe muntele Elbrus!

Dor Geta Popescu, record de vârstă pe muntele Elbrus!

0
Distribuie pe:

Sâmbata aceasta, pe 15 august, alpinista Dor Geta Popescu, în vârstă de 12 ani și 2 luni, a realizat un nou record european de vârstă, prin atingerea vârfului Elbrus, de 5. 647m., din Caucaz.

DSC01202

Muntele Elbrus este un vulcan stins care are două vârfuri, „Vârful de est” ( 5.642 m) și „Vârful de vest” ( 5.621 m), ambele acoperite de ghețari (145 km²). Ascensiunea a avut loc pe o vreme nefavorabilă, cu vânt în rafale de 60 km/oră, ceață și o calitate proastă a zăpezii. Geta a reușit să atingă vârful împreună cu membrii Altitude Expeditions Team și Extreme Travel, prima agenție de turism (extrem) de aventură din România.

“Pentru mine a fost cea mai grea ascensiune de până acum; vântul puternic și ceața m-au făcut să lupt cam 8 ore pentru atingerea vârfului. Am fost foarte determinată pentru că ratasem încercarea aceasta în expediția de anul trecut și acum era ultimul sezon în care puteam stabili recordul pe Elbrus“, spune Dor Geta Popescu.

Vârful Elbrus face parte din lanțul Caucaz, partea europeană a masivului, și este de origine vulcanică; aceasta explică apartenența sa, simultan, la Circuitul Seven Summits al celor mai înalte vârfuri de pe fiecare continent și la Circuitul 7 Volcanoes al celor mai înalți vulcani de pe fiecare continent, circuite pe care Dor Geta dorește să le finalizeze.

Reușita de pe Elbrus îi aduce alpinistei în palmares al doilea vârf din Circuitul 7 Summits, după Kilimanjaro, și al treilea din Circuitul 7 Volcanoes, după Damavand și Kilimanjaro.

Distribuie pe:
Roxana Lupu Fondator & editor Adrenallina.ro, Roxana a inceput sa faca sport la 29 de ani, cand a descoperit bicicleta. A invatat sa inoate la 30 de ani si a inceput sa participe la curse de triatlon, finalizand o cursa tip Ironman – 3.8 km inot, 180 km bicicleta, 42 km alergare. Este una dintre primele 10 femei din Romania care a finalizat acest tip de cursa. Ulterior, a devenit campioana nationala la triatlon, amatori, categorie de varsta, atat in circuitul de sosea (2014) cat si in cel offroad (2016) si continua sa caute curse prin care sa isi depaseasca limitele.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *