Home Cei mai cool Exclusiv. Sasha Oshkin, master trainer internațional în fitness: “Fitnessul cu dans este mai profund!”
Exclusiv. Sasha Oshkin, master trainer internațional în fitness: “Fitnessul cu dans este mai profund!”

Exclusiv. Sasha Oshkin, master trainer internațional în fitness: “Fitnessul cu dans este mai profund!”

0
Distribuie pe:

Presenter international, coregraf de street dance, dansator, actor, model stilist, creator al propriului stil “Aero New Style”, câștigator al premiului “Cel mai bun Presenter Rus al anului 2015” și membru al unei tupe de break-dance, “FreezOut”, Sasha Oshkin vine la București, la la Convenția Internaţională de Fitness organizată de Fitness Scandinavia în perioada 22-23 aprilie, și va împărtăși din experiența lui în fitness.

Adrenallina.ro este partener media al Convenției.

Printre clasele prezentate de Sasha se numără: Aero New Style, Step New Style sau House Dance for All.

 

Am vorbit cu Sasha Oshkin despre pasiunea lui pentru sport și despre cum s-a gândit să încorporeze mișcările din street-dance în fitness.

 

Sasha Oshkin (c) arhiva personala

 

Adrenallina.ro: Te rog, spune-ne, de ce street dance? Cum a început această poveste?

Sasha Oshkin: Street Dance a fost foarte popular când am început să dansez. În această perioadă, erau o mulțime de clipuri video pe MTV şi am început să repet mișcări de dans din acestea. În fiecare zi după școală, porneam televizorul și continuam să dansez.

Cum ai făcut legătura dintre street dance şi fitness? Pot părea uşor diferite pentru unii.

Când am început să studiez la şcoala de fitness, am încercat să folosesc unele mișcări de streetdance la cursurile de aerobic și step.

A fost un amestec ciudat de fitness si dans, dar am început să iubesc această combinaţie, deoarece fitnessul cu dans este mai profund, mai însufleţit, mai frumos.

Cum a apărut FreezOut?

„Freez Out” este prima mea echipă de dans. Dansul ne-a conectat pe stradă. Ne-am născut, ca echipă, pe stradă.

Ai fost dintotdeauna interesat de sport? Care erau hobby-urile tale în copilărie?

Toată viaţa am fost atras de sport şi artă. Când eram copil, hobby-urile mele erau karate şi desenul.

Se pare că obişnuieşti să călătoreşti mult, la Convenţiile Internaţionale de Fitness. Cum ţi-a schimbat fitnessul viaţa? Ca industrie, ca stil de viaţă…

Călătoresc foarte mult în toată lumea. Nu este vorba doar despre convenția de Fitness & Dance. Sunt membru al juriilor concursurilor internaționale de fitness și dans, sunt consilier în ceea ce priveşte deschiderea unor şcoli de fitness sau de dans şi dezvolt programe de fitness şi dans.

Faptul că pot călători este cel mai important lucru pentru mine în viaţă. Dansul, fitnessul şi călătoriile sunt cel mai bun mix.

 

 

Ce este muzica pentru tine?

Muzica este totul. Trăim prin muzică şi prin ritmul inimilor noastre.

Ne bucurăm să te avem în România, la Convenţia Internaţională de Fitness! Abia aşteptăm să participăm la cursul tău – Aero New Style. Ştiu că este invenţia ta. Ne poţi spune mai multe despre acest curs?

„Aero New Style” (Dance Aerobics) – e un stil foarte nişat. Este o combinaţie de aerobic, salsa, strip-dance, jazz-modern, house şi c-walk. Paşii şi mişcările interesante îţi vor face picioarele să atingă un nou  nivel.

Cum s-a schimbat industria fitnessului în ultimul timp? Care este trendul general în ziua de azi?

În programul Freestyle, se pune mai mult accent pe dans şi coregrafie dificilă. Presenterii au început să lucreze cu muzică de dans – este un nou nivel, un nivel profesional.

Când eşti cel mai creativ? Ce te inspiră?

Lumea din jurul meu mă inspiră. Cele mai bune surse de inspiraţie sunt călătoriile.

Care este realizarea de care eşti cel mai mândru?

Realizările “familiei” mele de dans – Jack’s Garret.

Nota noastră: Jack’s Garret este trupa de dans contemporan și fitness inițiată de Sasha

 

Care sunt planurile tale?

Voi merge înainte şi nu mă voi opri.

 

Despre Convenția Internațională de Fitness de la București:

Programul complet al Convenției se regăseşte pe pagina oficială a Fitness Scandinavia School, organizator al evenimentului.

Cei interesaţi de programele Convenției Internaționale de Fitness se pot programa accesând secțiunea înregistrare, unde pot bifa cursurile de interes.

Noutăţile pot fi urmărite și pe pagina de Facebook a evenimentului – Convenția Internațională Scandinavia Fitness.

Distribuie pe:
Roxana Lupu Fondator & editor Adrenallina.ro, Roxana a inceput sa faca sport la 29 de ani, cand a descoperit bicicleta. A invatat sa inoate la 30 de ani si a inceput sa participe la curse de triatlon, finalizand o cursa tip Ironman – 3.8 km inot, 180 km bicicleta, 42 km alergare. Este una dintre primele 10 femei din Romania care a finalizat acest tip de cursa. Ulterior, a devenit campioana nationala la triatlon, amatori, categorie de varsta, atat in circuitul de sosea (2014) cat si in cel offroad (2016) si continua sa caute curse prin care sa isi depaseasca limitele.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *