Home Stiri Lovitură pentru Rusia: Se cere suspendarea atleților ruși la JO din 2016
Lovitură pentru Rusia: Se cere suspendarea atleților ruși la JO din 2016

Lovitură pentru Rusia: Se cere suspendarea atleților ruși la JO din 2016

0
Distribuie pe:

Beatrice Dumitru

INADO, organizația care regrupează 53 de agenții naționale antidoping, între care și cea din România, a cerut interzicerea participării atleților ruși la Jocurile Olimpice 2016 de la Rio de Janeiro. Astfel se încearcă transmiterea unui „mesaj puternic de descurajare” către trișori.

sursa foto sport.ro
sursa foto sport.ro

Federația rusă de atletism trebuie să fie suspendată de la Jocurile Olimpice de vară 2016 de la Rio. Corupția în atletismul rus nu merită mai puțin. Federația a demonstrat că nu poate trimite o echipă curată la Olimpiadă„, a precizat președintele INADO, David Kenworthy, care conduce și Agenția antidoping din Marea Britanie.

Un puternic mesaj de descurajare trebuie să fie trimis federațiilor. Ele nu pot participa la cele mai mari competiții atunci când acțiunea antidoping a fost subminată în mod intenționat„, a adăugat Kenworthy, la finalul unei reuniuni a INADO care a avut loc în Colorado (SUA). Agenția Mondială Antidoping (AMA) urmează să analizeze marți și miercuri, la Colorado, consecințele scandalului care a lovit atletismul rus.

Nu este prima lovitură primită de Rusia în scandalul „dopajului organizat”. Federația Internațională de Atletism (IAAF) a suspendat provizoriu Federația Rusă din toate competițiile internaționale. Decizia a fost luată în urma unui Consiliu al IAAF, cu 22 de voturi pentru și doar unul singur contra.

Distribuie pe:
Roxana Lupu Fondator & editor Adrenallina.ro, Roxana a inceput sa faca sport la 29 de ani, cand a descoperit bicicleta. A invatat sa inoate la 30 de ani si a inceput sa participe la curse de triatlon, finalizand o cursa tip Ironman – 3.8 km inot, 180 km bicicleta, 42 km alergare. Este una dintre primele 10 femei din Romania care a finalizat acest tip de cursa. Ulterior, a devenit campioana nationala la triatlon, amatori, categorie de varsta, atat in circuitul de sosea (2014) cat si in cel offroad (2016) si continua sa caute curse prin care sa isi depaseasca limitele.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *