Home Competitii Maratonul Siretului, a doua zi de Paște!
Maratonul Siretului, a doua zi de Paște!

Maratonul Siretului, a doua zi de Paște!

0
Distribuie pe:
sursa foto ilierosu.ro
sursa foto ilierosu.ro

Clubul Sportiv Eco Alpin București, în parteneriat cu primăria Municipiului Adjud, Direcția de Sport și Tineret Vrancea și Parohia Sfântul Nicolae din Adjudu Vechi,  organizează în ziua de 02.05.2016, în cea de-a doua zi de Paște, Maratonul Șiretului (celor două lacuri), Ediția 3.

Probele competiției sunt: 15 km, 21 km, 30 km, 42 km, maraton ștafetă copii 42 x 1km;

Două ștafete, a câte 42 de copii, se vor întrece în competiție:

– Ștafeta Șiretului, formată din copii din satele de pe malurile Șiretului: Adjudu-Vechi, Homocea, Ploscuteni, Argea, Lespezi, Costișa, Șișcăni și Burcioaia;

– Ștafeta Adjudului și Pufestiului, alcătuită din copii din Adjud și  Pufesti;

Maratonul Siretului (celor două lacuri) este un eveniment unic în România, fiind o probă a curajului, desfășurată în cea de-a doua zi a Sfintelor Sărbători de Paște, pe cursul Siretului Inferior, într-un cadru natural în care pot fi admirate din alergare atât bisericile și monumentele ridicate în memoria eroilor locali căzuți în Războiul de independență și în cele două războaie mondiale: Adjudu-Vechi, Homocea, Ploscuteni, Lespezi, Costișa, cât și podul care traversează dinspre Adjudu-Vechi, peste răul Siret, lacul de acumulare și microhidrocentrală  de la Berești. Din cel mai înalt punct de pe traseu, Mănăstirea Sihastru, se vede Șiretul șerpuind, dincolo de el, orașul Adjud, iar în depărtare, lacul de acumulare de la Călimănești.

Imediat după start, concurenții, însoțiți de copiii din proba de ștafetă, vor  traversa în alergare podul peste râul Siret, în lungime de 360 de metri, în semn de respect și recunoștință pentru eroii care au luptat în războiul de independență și în cele două războaie mondiale.

Maratoniștii se vor întâlni cu ospitalitatea locuitorilor din Adjudu Vechi care îi vor caza gratuit înainte de cursă și le vor oferi la final de cursă o masă tradițională de Paște.

Acest maraton face parte din ciclul de maratoane istorice “Din dragoste pentru România și pentru istoria ei”, organizate în perioada 2011-2016 de către maratoniștii din România: Maratonul “Pe aici nu se trece”, Maratonul Regal, Maratonul Recunoștinței Călugăreni-Mormântul Eroului Necunoscut, Maratonul Recunoștinței Roșia Montană, Maratonul Recunoștinței Târgu Jiu, Maratonul Recunoștinței Regina Maria de la Oituz, Târgu Ocna și Onești, Maratonul Delta Dunării, Maratonul Reîntregirii Neamului Românesc, Dracula Maraton, Maratonul Ștefan cel Mare, Maratonul celor două lacuri-de Sfintele sărbători de Paște, Maratonul Zăpezii, toate fiind curse de șosea.

Parteneri în organizare: Consiliul Județean Vrancea, Consiliul Județean Bacău, Primăria Homocea, Primăria Ploscuteni, Academia Olimpică Română – Filiala Vrancea;

Sponsori: Vrancart, UMB Grup, Isostar România, Hidroconstrucția Moldova, SGA Vrancea;

Parteneri media: Vranceamedia, Ziarul de Vrancea, Monitorul de Vrancea, Asociația Romană pentru Propagandă și Istorie Aeronautică (ARPIA), Ro Club Maraton, Revista Alerg, Adrenallina.

Distribuie pe:
Roxana Lupu Fondator & editor Adrenallina.ro, Roxana a inceput sa faca sport la 29 de ani, cand a descoperit bicicleta. A invatat sa inoate la 30 de ani si a inceput sa participe la curse de triatlon, finalizand o cursa tip Ironman – 3.8 km inot, 180 km bicicleta, 42 km alergare. Este una dintre primele 10 femei din Romania care a finalizat acest tip de cursa. Ulterior, a devenit campioana nationala la triatlon, amatori, categorie de varsta, atat in circuitul de sosea (2014) cat si in cel offroad (2016) si continua sa caute curse prin care sa isi depaseasca limitele.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *