Home Cei mai cool Mihai Baractaru a reușit să se califice a doua oară la Campionatele Mondiale Ironman din Hawaii
Mihai Baractaru a reușit să se califice a doua oară la Campionatele Mondiale Ironman din Hawaii

Mihai Baractaru a reușit să se califice a doua oară la Campionatele Mondiale Ironman din Hawaii

0
Distribuie pe:

Anul trecut, sportivul român Mihai Baractaru (27 de ani) devenea primul triatlonist român din istorie care reușea performanța calificării (ca amator) la cel mai important eveniment al triatlonului de anduranță tip Ironman, Campionatul Mondial Ironman din Hawaii, unde probele sunt: 3,86 kilometri înot, 180,25 kilometri ciclism, maraton – 42,185 kilometri.

Mihai a terminat anul trecut cursa cu un timp de 10 ore, 9 minute și 39 de secunde, situându-se pe locul 48 din 112 la categoria de vârstă, 25-29 de ani și locul 390 din 1705 concurenți la masculin și locul 416 din 2308 la general. Obiectivul său pe termen lung este să ajungă între cei mai buni triatloniști ai lumii pe distanță lungă, trecând astfel din divizia amatori la divizia profesioniști.

Acum, Mihai a reușit din nou să își asigure un loc printre cei mai buni triatloniști pe distanță Ironman din lume prin poziționarea de la Ironman Zurich, Elveția, cursă unde s-a poziționat pe locul 5 la categoria sa de vârstă (25-29), din 78 de concurenți, cu un timp de 9 ore, 33 de minute și 11 secunde. Mihai a reușit și un spectaculos loc 55 la general. Asta îi permite ca în octombrie să participe din nou în cursa Campionatului Mondial de la Kona, Hawaii, unde speră să facă o cursă și mai bună decât cea de anul trecut.

(C) arhiva personala
(C) arhiva personala

 

Cursa de la Kona este recunoscută și temută de toți sportivii lumii, din cauza condițiilor specifice insulei fierbinte, cum e denumită, care îngreunează și mai mult distanțele colosale de concurs: este vorba despre faptul că temperatura aerului este situată între 30-35 grade Celsius, umiditatea aerului atinge deseori 90% iar vânturile care suflă pe insulă, pe porţiunea dedicată cursei de ciclism, au viteze care nu scad sub 60 metri pe secundă.

Simt o bucurie fără margini, pentru că a fost o cursă extrem de grea, unde am dat totul până la final. Nu am știut că m-am calificat decât a doua zi după cursă, când s-a făcut anunțul, iar șansele erau foarte strânse. Așa a fost să fie să ajung din nou la Kona și să îmi continui drumul către performanța de cel mai înalt nivel“ a spus Mihai Baractaru.

Sponsorii sportivului sunt eMAG, Arobs, Bicishop, Globalvision, JPSGroup, Solaris, Powerbar, CepRomania, Sailfish, Scott, Zoot.

(c) arhiva personala
(c) arhiva personala
Distribuie pe:
Roxana Lupu Fondator & editor Adrenallina.ro, Roxana a inceput sa faca sport la 29 de ani, cand a descoperit bicicleta. A invatat sa inoate la 30 de ani si a inceput sa participe la curse de triatlon, finalizand o cursa tip Ironman – 3.8 km inot, 180 km bicicleta, 42 km alergare. Este una dintre primele 10 femei din Romania care a finalizat acest tip de cursa. Ulterior, a devenit campioana nationala la triatlon, amatori, categorie de varsta, atat in circuitul de sosea (2014) cat si in cel offroad (2016) si continua sa caute curse prin care sa isi depaseasca limitele.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *