Home Competitii Mountainbike – Călătorie între Cer şi Pământ, Tîrgu Ocna 2016
Mountainbike – Călătorie între Cer şi Pământ, Tîrgu Ocna 2016

Mountainbike – Călătorie între Cer şi Pământ, Tîrgu Ocna 2016

0
Distribuie pe:

Duminica 2 octombrie 2016 va avea loc a 4-a ediţie a concursului mountainbike de ciclism offroad cross country Călătorie între Cer şi Pământ , la Tîrgu Ocna, Bacău. Concursul este special datorită traseului care se desfăşoară atât la suprafaţă, pe drumuri forestiere şi poteci, cât şi în subteran prin tunelurile din mina de sare Trotuş.

Organizatori sunt Societatea Naţională a Sării SALROM, Primăria Tîrgu Ocna şi Asociaţia Sportiva Transalpin Bike.

Partea deosebită a concursului este parcurgerea serpentinelor care coboară spre centrul pământului la 240 m adâncime. Traseul din subteran durează 3,1 km timp în care concurenţii pedalează prin tuneluri sporadic luminate după care ajung în mina turistică, unde mai au de parcurs încă 600m.

Apoi tot ce s-a coborât trebuie urcat, aşadar încă 3,1 km de pedalat la deal pentru a ajunge înapoi la suprafaţă, la lumina naturală. Traseul continuă apoi peste mina de sare traversând pe drumuri forestiere şi poteci dealurile şi pădurile din regiune.

 

(c) Dragos Constantin
(c) Dragos Constantin
foto-petrut-floroiu-06
(c) Petrut Floroiu

 

În plus faţă de obligativitatea purtării căştii de protecţie concurenţii trebuie să monteze pe bicicletă o lumină albă în faţă şi una roşie în spate. Fără aceste două accesorii plus casca de protecţie ei nu pot pleca în concurs.

Evenimentul durează două ore timp în care concurenţii trebuie să parcurgă cât mai multe ture de 15 km. La finalul celor 120 minute câştigători la fiecare categorie de vârstă vor fi declaraţi cei care au efectuat cele mai multe ture.

Website eveniment www.calatorie.transalpinbike.ro

Pagina Facebook www.facebook.com/Calatorie

Pagina Facebook Event www.facebook.com/events/334467063558577/
Înscrierile se fac la:  www.calatorie.transalpinbike.ro/#inscrieri

Distribuie pe:
Roxana Lupu Fondator & editor Adrenallina.ro, Roxana a inceput sa faca sport la 29 de ani, cand a descoperit bicicleta. A invatat sa inoate la 30 de ani si a inceput sa participe la curse de triatlon, finalizand o cursa tip Ironman – 3.8 km inot, 180 km bicicleta, 42 km alergare. Este una dintre primele 10 femei din Romania care a finalizat acest tip de cursa. Ulterior, a devenit campioana nationala la triatlon, amatori, categorie de varsta, atat in circuitul de sosea (2014) cat si in cel offroad (2016) si continua sa caute curse prin care sa isi depaseasca limitele.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *