Home Competitii Mountainbike și Trail Run, în Parcul Național Cheile Nerei
Mountainbike și Trail Run, în Parcul Național Cheile Nerei

Mountainbike și Trail Run, în Parcul Național Cheile Nerei

0
Distribuie pe:
credit foto Cheile Nerei Mountainbike
credit foto Cheile Nerei Mountainbike

Asociatia Sportiva „Cheile Nerei” organizează la Sasca Română în perioada 11-12 iunie editia a 3-a a evenimentului Cheile Nerei Mountainbike & Trail Run Race. Este vorba despre un concurs de biciclete si alergare montana. Organizarea competiției e  bazată exclusiv pe voluntariat și are un caracter caritabil.

Evenimentul se află la cea de-a treia ediție și se adreseaza tuturor bicicliștilor si alergatorilor amatori din țară și din străinătate. Înscrierile se fac online pe http://www.sascabike.ro sau la fața locului. Categoriile de concurs sunt: 14-17 ani, 18-29 ani, 30-39 ani și peste 40 ani, masculin și feminin. Vor fi acordate premii pentru primele 3 locuri câștigătoare de la fiecare categorie in valoare totala de peste 10.000 RON. Elementul de noutate a acestei editii este introducerea unui concurs de alergare montana (trail run), concurs organizat cu sprijinul Asociatiei Alergotura Timisoara.

Intreg profitul generat va fi donat sub formă de aparatură medicală către Spitalul Louis Țurcanu, cel mai important spital pentu copii din vestul țării. Se dorește ca în urma concursului să strângem aproximativ 20.000 lei pentru achiziționarea și donarea către spital a unui echipament performant pentru monitorizarea functiilor vitale extrem de necesar în acest moment. Aceasta achizitie face parte din proiectul Ei Merita Ajutor, desfasurat de Clubul Kiwanis Timisoara, proiect prin care s-a donat aparatura medicala de peste 25.000 EUR pana in prezent.

Intreg evenimentul promovează Parcului Național Cheile Nerei – Beușnița și, în speță, turismul în această zonă cu adevărat deosebită, cu potențial extrem de mare.

Sponsorul principal al evenimentului este Continental Anvelope.

Kiwanis Timișoara este o filială a Kiwanis International, o organizație a cărei misiune este de a sprijini copiii – “serving the children of the word” (să servim copiii lumii) – care sunt viitorul omenirii. În Europa, Kiwanis strânge şi distribuie aproape 10 milioane de euro şi peste un milion de ore de voluntariat în folosul copiilor. Kiwanis Timișoara a înființat în anul 2012 Proiectul de Modernizare a secției de Terapie Intensivă și UPU din cadrul spitalului Louis Țurcanu, iar echipamentele donate până în prezent sunt în valoare de 25.000 EUR.

Distribuie pe:
Roxana Lupu Fondator & editor Adrenallina.ro, Roxana a inceput sa faca sport la 29 de ani, cand a descoperit bicicleta. A invatat sa inoate la 30 de ani si a inceput sa participe la curse de triatlon, finalizand o cursa tip Ironman – 3.8 km inot, 180 km bicicleta, 42 km alergare. Este una dintre primele 10 femei din Romania care a finalizat acest tip de cursa. Ulterior, a devenit campioana nationala la triatlon, amatori, categorie de varsta, atat in circuitul de sosea (2014) cat si in cel offroad (2016) si continua sa caute curse prin care sa isi depaseasca limitele.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *