Home Stiri Plogging pentru România, ediția 3: curățăm pădurile de gunoaie prin sport!
Plogging pentru România, ediția 3:  curățăm pădurile de gunoaie prin sport!

Plogging pentru România, ediția 3: curățăm pădurile de gunoaie prin sport!

0
Distribuie pe:

Plogging pentru România, mișcare ecologică prin sport, ce curăță de gunoaie pădurile din țară, cu sprijinul voluntarilor, lansează Ediția 3 a proiectului, care se va derula în perioada următoare în zonele Ilfov (pădurea Cernica), Constanța și Prahova.

Inițiatorul proiectului este Asociația Adrenallina Media, care anunță și calendarul noilor activități din cadrul proiectului:

  • Ilfov 15-16 august 2020,
  • Constanța 12-13 septembrie 2020,
  • Prahova 19-20 septembrie

Cei interesați să se alăture proiectului și să devină voluntari pentru unul dintre cele 3 evenimente se pot înscrie pe platforma oficială, la:

http://plogging.ro/voluntari/

Până acum, prin acțiunile eco sportive Plogging pentru România s-au strâns aproximativ 7 tone de gunoaie și plastic din păduri.

Evenimentele Plogging pentru România se vor derula respectând normele legislative în vigoare privind siguranța în contextul Covid-19: în cadrul acțiunilor, grupurile de sportivi amatori voluntari în proiect vor fi împărțiți în grupuri de maximum 10 persoane, vor respecta distanțarea și vor purta masca de protecție.

Prima activitate se va desfășura în pădurea Cernica și va fi realizată în parteneriat cu Asociația Adevărații VeloPrieteni, un grup de sportivi amatori pasionați de mersul pe bicicletă.

Plogging pentru România Ediția 3 este finanțat de programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de asociația Act for Tomorrow.

 

#Ce înseamnă plogging?

Suntem o mișcare ecologică prin alergare și sport din România, ce își propune să igienizeze zonele verzi, la nivel național, cu ajutorul voluntarilor sportivi amatori.

Ne propunem să curățăm de plastic și deșeuri, de sticle și gunoi menajer pădurile din România, să le lăsăm în urmă luminoase, aerisite, curate, așa cum trebuie să fie mereu. Și vom face asta în alergare sau pe bicicleta, prin evenimente ecosportive.

Conceptul acesta de strângere a gunoaielor în alergare poartă numele de plogging, este de origine suedeză și este compus din 2 cuvinte: jogging + plocka up (a ridica, în limba suedeză).

Fiecare ediție a programului Plogging pentru România presupune aproximativ 5 ore de strâns gunoaie și deșeuri, urmate apoi de o tură de alergare, bicicletă, hiking sau alt tip de mișcare, în pădurea proaspăt curățată.

Asociația contorizează kilometrii pe care îi parcurge cu voluntarii în alergare sau cu bicicleta și, bineințeles, kilogramele de deșeuri strânse, pe pagina proiectului: http://plogging.ro/

 

VIDEO, episod pilot Plogging pentru România:

https://www.youtube.com/watch?v=n04CWSVjv8o&t=5s

 

Pagina de Facebook Plogging pentru România:

https://www.facebook.com/ploggingpentruromania/

 

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativă.

 

Distribuie pe:
Roxana Lupu Fondator & editor Adrenallina.ro, Roxana a inceput sa faca sport la 29 de ani, cand a descoperit bicicleta. A invatat sa inoate la 30 de ani si a inceput sa participe la curse de triatlon, finalizand o cursa tip Ironman – 3.8 km inot, 180 km bicicleta, 42 km alergare. Este una dintre primele 10 femei din Romania care a finalizat acest tip de cursa. Ulterior, a devenit campioana nationala la triatlon, amatori, categorie de varsta, atat in circuitul de sosea (2014) cat si in cel offroad (2016) si continua sa caute curse prin care sa isi depaseasca limitele.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *