Home Competitii S-a dat startul la înscrierile pentru concursul Prima Evadare!

S-a dat startul la înscrierile pentru concursul Prima Evadare!

0
Distribuie pe:

 Mai este puțin până la unul dintre cele mai populare concursuri de mountain bike cross country din România, Prima evadare. Pe 13 mai, în cea de a doua duminică a lunii, sunt așteptați la start cicliști amatori și profesioniști, pentru a parcurge un traseu de aproximativ 55 de kilometri, între București și Snagov, prin păduri și drumuri de țară.

 Este vorba despre un traseu fără diferențe de nivel, cu toate acestea organizatorii recomandă 2, 3 ieșiri mai lungi, pe drumuri forestiere și poteci, înainte de a intra în competiție. Traseul este marcat pe toată distanța, are 3 zone de alimentare, 10 puncte de control, o zona de start și alta de finish, este asistat de Poliție și Salvare și de patrule ale voluntarilor și organizatorilor.

„Noutățile de anul acesta sunt aparițiile a 3 noi categorii: pentru concurenții cu vârste de peste 50 de ani, categoria Elite, pentru sportivii legitimați și avansați, dar și Elite Open. La categoria Elite se premiază primele 7 poziții, la fel și în cazul categoriei feminin open. Așteptăm în jur de 2.000 de participanți, dacă se anunță mai mulți, suplimentăm locurile fără probleme”, ne-a spus Doina Țiței, sportivă a  Nomad Merida , și parte din comitetul de organizare a concursului, alături de Daniel Sărdan.   Rămân categoriile Tandem și Familie, ca și anul trecut.

 Ieri, 1 aprilie, au fost deschise oficial înscrierile pe site-ul de concurs. Valoarea taxei variază între 45 și 60 de lei, în funcție de perioada în care se face plata. Detalii suplimentare se regăsesc pe site-ul competiției, la http://primaevadare.ro/despre/. Anul trecut a plouat torențial în noaptea de dinainte, la fel a doua zi, pe toată durata concursului. A fost o luptă demnă de arenele romane, cu nămolul și cu bălțile. Au fost câteva abandonuri, multe biciclete împotmolite, dar un număr impresionant de curajoși: 1.300 de concurenți s-au prezentat în ziua aceea mohorâtă, întunecată și ploioasă ca să ia startul. Iar anul acesta înscririle se succed cu repeziciune, spun organizatorii, deși nu a trecut decât o zi de la deschiderea lor.

 Mai jos, un video relevant cu ce s-a întâmplat anul trecut 😉 Adrenallina vă urează baftă și ne vedem, bineînțeles, la start! ;)) 

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=CY2B-0sM994]

Distribuie pe:
Roxana Lupu Fondator & editor Adrenallina.ro, Roxana a inceput sa faca sport la 29 de ani, cand a descoperit bicicleta. A invatat sa inoate la 30 de ani si a inceput sa participe la curse de triatlon, finalizand o cursa tip Ironman – 3.8 km inot, 180 km bicicleta, 42 km alergare. Este una dintre primele 10 femei din Romania care a finalizat acest tip de cursa. Ulterior, a devenit campioana nationala la triatlon, amatori, categorie de varsta, atat in circuitul de sosea (2014) cat si in cel offroad (2016) si continua sa caute curse prin care sa isi depaseasca limitele.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *