Home Competitii Se apropie Gârboavele XC 2012, concurs de mountain bike la Galați!

Se apropie Gârboavele XC 2012, concurs de mountain bike la Galați!

1
Distribuie pe:

Mai este foarte puțin până la concursul de mountain bike Gârboavele XC 2012, organizat de Clubul de Ciclism Galați. La sfârșitul săptămânii următoare, sâmbătă, 7 aprilie, sunt așteptați la Galați cicliști amatori și profesioniști, pentru a doua ediție a competiției , desfășurată în Pădurea Gârboavele.

Anul trecut, competiția a fost o luptă cu ploaia și noroiul

Traseul de concurs are aproximativ 8 kilometri, dar, spun organizatorii, este solicitant fizic și are o tehnicitate medie-ridicată, și poate fi o provocare serioasă pentru începători.

Ediția de anul trecut a fost o luptă cu noroiul și solul lutos înnămolit din cauza ploii. A fost cam așa:

Anul acesta organizatorii au schimbat traseul și iată câteva informații de la ei  cu privire la noul traseu:

“Ca suprafaţă, traseul nou va cuprinde pe lânga pamânt/iarbă, drumuri cu piatră de râu şi zone de piatră cubică, dar şi două “chickenrun”-uri care pot fi alese de concurenţii mai puţin abili în abordarea unei coborâri mai periculoase şi a unei urcări de “push-bike”.

Unul din elementele grele ale traseului este o coborâre foarte tehnică printre copaci. Locul va fi înţesat cu semne de avertizare, ce sperăm că vor fi luate în seamă, pentru că nu e jucărie simplă, la un moment dat imediat după trecerea printre doi copaci care sunt la distanţă de un ghidon urmează o curbă de 90 grade.”

Concursul va fi pe ture: cicliștii avansați vor efectua 7 ture, adică 56 de kilometri, amatorii 4, adică 32 de kilometri iar gongul de final se dă atunci când primul concurent de la fiecare categorie încheie turele de la categoria lui. Astfel, explică organizatorii, dupa ce la Avansai (și Elite) încheie primul cele 7 ture, restul concurenților termină doar tura în care sunt, chiar dacă au facut doar 6 ture.

Clasamentul se face in funcție de numărul de ture și de timpul de terminare al ultimei ture.

Cronometrarea se va face cu Cip, taxa de înscriere este de 45 de leiiar înscrierile se mai pot face până pe 30 martie inclusiv.

Iată o înregistrare din concursul de anul trecut:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=lB5bXynsPPU]

 

 

Distribuie pe:
Roxana Lupu Fondator & editor Adrenallina.ro, Roxana a inceput sa faca sport la 29 de ani, cand a descoperit bicicleta. A invatat sa inoate la 30 de ani si a inceput sa participe la curse de triatlon, finalizand o cursa tip Ironman – 3.8 km inot, 180 km bicicleta, 42 km alergare. Este una dintre primele 10 femei din Romania care a finalizat acest tip de cursa. Ulterior, a devenit campioana nationala la triatlon, amatori, categorie de varsta, atat in circuitul de sosea (2014) cat si in cel offroad (2016) si continua sa caute curse prin care sa isi depaseasca limitele.

Comentarii(1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *