Se apropie Semimaratonul Iași!

 

Semimaraton Iaşi va avea loc anul acesta pe 22 aprilie 2018, cu start în fața Palatului Culturii. În funcție de nivelul pregătirii sportive, participanții își pot alege una dintre cele 4 curse din competiție:  Semimaraton individual (21 km), Semimaraton ștafetă (2 x 10,5 km), Cros – Cursa individuală (10,5 km), Cursa populară (2,5 km), Cursa pentru copii.

Adrenallina.ro este partener media.

Mai multe noutăți privind Semimaraton Iași pot fi urmărite aici: https://www.facebook.com/semimaratoniasi/

https://semimaratoniasi.ro/

 

Salvați Copiii Iași este din acest an co-organizator alături de Rotary Club Iași Copou la Semimaraton 2018.

Inițiativa își propune să vină în sprijinul educației școlare, în condițiile în care peste jumătate dintre copiii din ţară noastră se află în risc de sărăcie sau excluziune socială – cel mai mare procent înregistrat de la aderarea României la UE şi aproape dublu faţă de media europeană.

 

„Semimaraton Iasi a devenit o tradiție pentru orașul nostru. Este un eveniment care pune orașul nostru pe harta marilor orașe unde au loc evenimente de acest gen. Am creat o comunitate de alergători care se întâlnesc anual la Iași pentru a concura la probele de alergare. Vom celebra și în acest an împreună cu ieșenii mișcarea, sănătatea, caritatea. Ideea organizării unui semimaraton, competiție sportivă care supune concurenții unui efort fizic și psihic deosebit, s-a născut din asocierea imaginii maratonistului epuizat cu cea a luptei unui copil, fără resurse materiale sau financiare, pentru a-și realiza studiile și a deveni o rotiță esențială în mecanismul societății noastre.

 

Astfel, Semimaratonul de la Iași vizează două cauze caritabile: pe de o parte, copiii din mediul rural care au  rezultate școlare foarte

bune dar nu au condiții materiale și financiare pentru a face performanță, pe de altă parte, copii din mediul urban care provin din medii dezavantajate și sunt în risc de a abandona școala din cauza condițiilor neprielnice din famile.spune Bogdan Mindirigiu, Președinte Rotary Club Iași Copou

 

Alergătorii ediției Semimaraton Iași 2018 vor transforma kilometri în educație alergând pentru două cauze si pot deveni fundraiseri, accesând următorul link: https://semimaratoniasi.ro/cauze-umanitare/vreau-sa-devin-fundraiser/

 

Iata cauzele:

 

  1. Centrul de Educație Incluzivă „Căsuța cu Cireșe” – Salvați Copiii Iași

Acesta se adresează unor comunității defavorizate din Iași – zona Şes Bahlui (cartierul Dacia), Cartierul Cantemir și Cartierul Alexandru cel Bun. Asigurarea funcţionalităţii Centrului Căsuța cu Cireșe este esenţială pentru cei 120 de copii beneficiar ai proiectului, deoarece se facilitează  accesul la educație și premisele necesare pentru ruperea cercului vicios al transmiterii abuzului şi abandonului şcolar între generații.

 

  1. Burse pentru elevii din mediul rural cu un coeficient de inteligență superior – Fundația Proruralis

Proruralis oferă burse pentru elevi din mediul rural cu un coeficient de inteligență superior, ce provin din familii defavorizate. În prezent, Proruralis se află în al șaisprezecelea an de derulare și susține material, la liceele de elită din Iași, 100 copii cu vârstele cuprinse între 11 și 19 ani. De-a lungul timpului, beneficiarii burselor Proruralis au încheiat studiile în poziția de șef de promoție, au câștigat concursuri și olimpiade  școlare.

 

Conform Institutului Național de Statistică (INS), în anul școlar 2013 – 2014 în județul Iași 948 copii  au abandonat învățământul primar și gimnazial, în anul școlar următor numărul a crescut  la 1021 de copii.

 

„În vederea promovării drepturilor copiilor şi asigurării accesului egal la educaţie pentru copiii din grupuri vulnerabile, Salvaţi Copiii Iași dezvoltă programe educaţionale de peste 15 ani.

 

Prin activităţile derulate în cadrul centrelor educaţionale, Salvaţi Copiii contribuie la reducerea şi prevenirea abandonului şcolar prin oferirea de servicii complementare, educaţionale, sociale, de consiliere juridică şi psihologică, copiilor din grupuri vulnerabile şi familiilor acestora.

Astfel, programele noastre contribuie direct la reducerea sărăciei educaționale și materiale. Combaterea inegalității de șanse în copilărie, prin înlăturarea barierelor care îi împiedică pe copii să își dezvolte abilitățile și capacitățile, reprezintă strategia cea mai eficientă și mai puțin costisitoare menită să rupă ciclul sărăciei și marginalizării” spune  Ioana Atasiei, Președinte Salvați Copiii Iași.

 

 

Previous Post

Intră in Cursa cu obstacole Asaltul Lupilor!

Next Post

Hidratarea în competiții sportive

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top