Home Stiri Studiu: românii s-au îngrășat în ultimul an din cauza sedentarismului de la birou
Studiu: românii s-au îngrășat în ultimul an din cauza sedentarismului de la birou

Studiu: românii s-au îngrășat în ultimul an din cauza sedentarismului de la birou

0
Distribuie pe:

 

Un studiu eJobs, cea mai mare platformă de recrutare online din România, arată că 2 din 3 angajați s-au îngrășat în ultimul an, iar cauzele invocate ar fi lipsa sportului, oboseala și mesele neregulate.

66% dintre participanții la sondaj care au spus că s-au îngrășat în ultimul an spun că lipsa practicării unui sport este cauza principală a îngrășării.

Majoritatea au recunoscut că nu au fost la sală sau nu au practicat niciun sport în ultimele 6 luni, din pricina oboselii și a lipsei de timp.

 

 

Alături de lipsa sportului, respondenții au indicat oboseala și mesele neregulate ca factori în acest proces al acumulării de kilograme.

Majoritatea celor care s-au îngrășat mănâncă pe fond de stres, consumă carbohidrați cel puțin o dată pe zi (pâine covrigi, paste, cartofi, dulciuri, s.a) și se culcă după ora 23:00.

Este îngrijorător că 2 din 10 participanți (19%) la sondaj obișnuiesc să sară peste masa de prânz în zilele de lucru și e interesant de urmărit aceste cifre, și anume banii alocați pentru masa de prânz.

Majoritatea (75%) respondenților alocă sub 15 lei pentru masa de prânz!

E clar că în acest caz gustările sănătoase dintre mese nu mai intră în calcul.

O treime (32%) alocă sub 10 lei! (ce poți mânca la prânz de banii ăștia?!), 43% – cheltuie între 10 și 15 lei, 19% – între 15 și 20 de lei și doar 6% obișnuiesc să dea pentru prânz peste 20 de lei.

Cei chestionați care spun că practică regulat sportul se află în grupul respondenților care și-au menținut greutatea: 29% merg la sală sau fac sport cel puțin o dată pe săptămână. Și, în plus, majoritatea celor din această categorie merg la somn înainte de ora 23.00

 

*

Sondajul a fost realizat în perioada mai-iunie 2017 în parteneriat cu centrul de nutriție Body Engineering, pe un eșantion de 1.516 de persoane active profesional. Majoritatea (64%) au între 26 și 45 de ani, 19% având poziție de management sau sunt antreprenori, iar 73% au studii superioare. O treime dintre respondenți sunt din București, iar domeniile de activitate cu cele mai mari ponderi sunt Contabilitate/Finanțe, Bănci, Client Service, Administrație, Secretariat și Vânzări.

Distribuie pe:
Roxana Lupu Fondator & editor Adrenallina.ro, Roxana a inceput sa faca sport la 29 de ani, cand a descoperit bicicleta. A invatat sa inoate la 30 de ani si a inceput sa participe la curse de triatlon, finalizand o cursa tip Ironman – 3.8 km inot, 180 km bicicleta, 42 km alergare. Este una dintre primele 10 femei din Romania care a finalizat acest tip de cursa. Ulterior, a devenit campioana nationala la triatlon, amatori, categorie de varsta, atat in circuitul de sosea (2014) cat si in cel offroad (2016) si continua sa caute curse prin care sa isi depaseasca limitele.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *