Home Life & Style Sun Challenge Văcărești 2018, la final
Sun Challenge Văcărești 2018, la final

Sun Challenge Văcărești 2018, la final

0
Distribuie pe:

 

Sâmbătă, 29 septembrie, a avut loc prima ediție Sun Challenge Văcărești, primul cros organizat pentru conservarea țestoasei de apă din Parcul Natural Văcărești.

Inițiativa organizatorului Sun Plaza, care a susținut costurile de organizare a evenimentului, a avut drept scop sprijinirea programelor de protecție și de conservare derulate de către Administrația Parcului Natural Văcărești pentru cele aproximativ 50 de țestoase de apă (Emys orbicularis, specie periclitată) care viețuiesc în parc.

Partenerul principal de organizare a competiției a fost Asociația Club Sportiv Adrenallina Media.

 

Au fost premiate locurile 1, 2 si 3 de la fiecare categorie de vârstă, precum și locurile 1, 2, 3, general open, masculin și feminin, atât de la proba de 10,4 km, cât și la cea de 15,6 km. Au fost puse în joc premii individuale în valoare de 500 de lei până la 1900 de lei, în produse și vouchere.

Rezultatele finale pot fi consultate aici.

 

 

Marii câștigători ai cursei au fost:

 

GENERAL 10 km masculin

 1. Robert Boroi
 2. Andrei Livezeanu
 3. Pavel Ene

 

GENERAL 10 km feminin

 1. Adriana Ciobanu
 2. Roxana Haralamb
 3. Simona Virghinaș

 

GENERAL 15 k masculin

 1. Emanuel Trandafir
 2. Claudiu Retea
 3. Adrian Ciocan

 

GENERAL 15 k feminin

 1. Ana Gaftoniuc
 2. Iulia Florea
 3. Marinela Cristina Hamza

 

Astfel, taxele de inscriere ale participanților vor fi direcționate către Administrația Parcului Natural Văcărești.

CBRE România, compania de consultanță imobiliară care administrează Sun Plaza de peste cinci ani, s-a implicat la rândul sâu în proiect și a donat încă 3.500 de euro pentru a susține cauza, dublând astfel suma strânsă din înscrieri.

Donația totală, care se ridică la 7.000 euro, va fi folosită pentru intervenții în consolidarea mecanismelor de management al habitatului, a structurii solurilor de pe marginea apelor unde se găsesc țestoasele, dar și pentru a le proteja în sezonul de hibernare. Totodată, echipa de specialiști implicați în proiect va căuta soluții pentru controlul populațiilor de țestoase invazive din parc.

 

credit foto: Brandusa Motoiu, Feather Photography

Distribuie pe:
Roxana Lupu Fondator & editor Adrenallina.ro, Roxana a inceput sa faca sport la 29 de ani, cand a descoperit bicicleta. A invatat sa inoate la 30 de ani si a inceput sa participe la curse de triatlon, finalizand o cursa tip Ironman – 3.8 km inot, 180 km bicicleta, 42 km alergare. Este una dintre primele 10 femei din Romania care a finalizat acest tip de cursa. Ulterior, a devenit campioana nationala la triatlon, amatori, categorie de varsta, atat in circuitul de sosea (2014) cat si in cel offroad (2016) si continua sa caute curse prin care sa isi depaseasca limitele.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *