Testez: smartwatch Fitbit Versa

 

În ultimii ani am descoperit cum anume un ceas îți poate face viațamai interesantă atunci când faci sport. Dacă înainte mi se părea un moft – nu mi-am cronometrat vreodată o competiție de triatlon, de exemplu, nu vedeam de ce să fac asta – în ultima vreme am tot testat diverse device-uri și cu câteva am rămas prietenă. Unul dintre ele este Fitbit Versa.

Ce știe să facă?

Pare contraintuitiv, dar unul dintre aspectele care m-au cucerit este designul. Este foarte ușor și are o eleganță subtilă, departe de agresivitatea smartwatch-urilor și fitness tracker-erelor care par în your face și vor să fure tabloul prin culoarea curelei sau prin dimensiunea grosieră. Versa este delicat, are o curea de piersică aurie și îl pot purta și după ce fac sport, la ținute business casual, spre exemplu.

 

 

La ce l-am folosit:

 

–        La înot – mi-a numărat bazinele, mi-a arătat pulsul; nu prea mai pot să înot fără ceas în bazin, pentru că mereu uit cumva numărătoarea bazinelor iar asta mă scoate din sărite. Știți și voi cum e să nu ai răsplată imaginii de final de antrenament, cu kilometrii hlizind la ține.

 

–        La alergare, la antrenamente cu scări.

 

–        Pentru monitorizarea somnului; este excelent dacă vrei să îți faci o analiză a modului în care dormi: cât anume din noapte ai somn profund sau somn superficial. Dacă rămâi mai mult în somn superficial decât în profund, atunci înseamnă că organismal tău nu primește odihnă suficientă. Unde duce asta, în timp? Creștere în greutate, diabet, boli cardiace, infarct, pierdere de memorie. Un adult ar trebui să doarmă în medie între 7 și 9 ore, în fiecare noapte. De aceea e important somnul, în caz că va întrebați dacă am luat-o pe câmpii aici în review :D. Va las cu un material documentat fain de Harvard Health Publishing pe subiectul acesta: https://www.health.harvard.edu/womens-health/repaying-your-sleep-debt

 

Acum, de ce e bun Fitbit Versa și ce mi-ar fi plăcut să aibă ca să fie perfect pentru mine? Încep cu ultima parte: n-are gps. Asta mă cam dă peste cap pentru că nu-mi pot memora un traseu sau nu pot să văd viteza cu care alerg.

 

Dar de ce e bun

 

Dispune de peste 15 moduri de recunoaștere automată a diferitelor antrenamente pe care le realizezi cu funcția SmartTrack, înregistrând informații detaliate despre performanțele atinse în fiecare sesiune. (ex.: mers, alergat, înot, urcat scări, alergat pe bandă, eliptică, pilates, arte marțiale, ridicat greutăți, și altele). Nu trebuie să apeși niciun buton, recunoaște automat ce sport faci și apoi autosalveaza.

 

Are un antrenor virtual, Fitbit Coach și poți lucra cu el free of charge nivele basic de antrenamente, prezentate și în format video; nivelul complex costă.

 

Bateria rezistă la flux continuu 4 zile;

 

Poți primi alerte pentru apeluri, mesaje sau notificări din telefon, direct pe ecranul ceasului.

 

Există aplicația Fitbit, ce se poate conecta în mod automat la un laptop sau PC, cât și cu peste 250 de dispozitive inteligente (iPhone, Android și Windows).

 

Arată notificări din telefon de la aplicațiile alese de ține

E disponibil în diverse combinații de culori și curele.

Conectivitate bluetooth 4 pentru sincronizare și wifi pentru transfer de muzică în memoria internă

Monitorizare permanentă a pulsului

Accelerometru, giroscop, altimetru pentru măsurarea diverselor tipuri de exerciții și semn, senzor de lumină pentru reglaj automat.

 

As spune ca nu e neaparat potrivit pentru anduranta, este mai degraba pentru cei care fac miscare in mod divers, la un nivel nu foarte complex.

 

 

Are 2 curele pe dimensiuni incluse și un preț per produs accesibil pe piata : cand a fost lansat era in în jur de 1.000 de lei dar acum a ajuns pe la 600 si ceva, în varianta normală,  la eMAG, Altex, Flanco, Orange, Vodafone, și multe alte shop-uri online. Intre timp s-a lansat si Fitbit Versa 2, varianta upgraded.

Fitbit i-a adăugat conectivitatea la aplicații precum Alexa, vocal Amazon, și Spotify, cel mai popular serviciu de streaming muzical pentru dispozitive Android. Toate acestea vin alături de un display mai bun și un procesor un pic mai rapid. Și un preț în jur de 1000 de lei. E i-am rămas însă fidelă lui Versa, îmi place mai mult.

Mulțumesc pentru atenție, spor la antrenamente adaptate la carantină! 😉

 

Previous Post

Conferința The Woman: inspirație feminină din sport, business și artă

Next Post

CORONAVIRUS. De ce e important să ne antrenăm singuri în perioada asta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top