Home Competitii Ținutul Maratonul Olteniei deschide granițele 
Ținutul Maratonul Olteniei deschide granițele 

Ținutul Maratonul Olteniei deschide granițele 

0
Distribuie pe:

 

Ajuns la ediția a-7-a, Maratonul Olteniei, powered by CEZ România, celebrează anul acesta comunitatea puternică de sportivi și fapte bune construită în edițiile anterioare, prin inaugurarea Ținutului Maratonului. Gândit cu identitatea specifică unei țări reale, ținutul și-a format o cultură proprie, tradiții și istorie, care pot fi urmărite pe nouă platforma online a maratonului.

 

Râmnicu Vâlcea devine astfel capitala Ținutului, în timp ce pasionații de sport în aer liber sunt invitați să se alăture evenimentului, în calitate de cetățeni. Aplicațiile pentru viza în Ținut continuă pe www.maratonulolteniei.ro, pentru cele cinci probe de concurs deja consacrate:

  • Cursa MTB Cross Country, cu două variante de traseu: scurt, de 33 km și lung, de 51 km. (sâmbătă, 31 august, start Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea);
  • Cursa Trail Run, cu trei variante de traseu: crosul de 10,5 km, semimaratonul de 21,5 km și maratonul de 42 km (duminică, 1 septembrie, start Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea).

După obținerea vizei pentru a participa la probele favorite, participanții sunt așteptați la linia de start alături de susținători și cei dragi. Ținutul Maratonului pregătește o mulțime de suprize cetățenilor săi (concurenți, vizitatori, localnici și voluntari).

„Maratonul Olteniei, cea mai frumoasă tradiție a noastră pe plan local, a ajuns anul acesta la cea de-a 7-a ediție. Creșterea de peste 320% a numărului de participanți (față de prima ediție) și implicit a valorii donațiilor, de la 1.650 euro în 2013 la 19.000 euro în 2018, marchează trecerea de la un eveniment sportiv la o comunitate puternică, consolidată în Ținutul Maratonului. Sunt foarte mândru că fac parte din ea și abia aștept să particip și la ediția de anul acesta”, a declarat Ondrej Safar, CEO CEZ România.

Activitatea Ținutului Maratonului poate fi urmărită pe pagină de Facebook pentru a afla în timp real noutăți despre eveniment, sfaturi de pregătire și experiențe din anii anteriori. Pentru mai multe detalii despre înscrieri, taxe de participare, metode de plata sau trasee, accesați constituția Ținutului Maratonului (regulamentul concursului).

Distribuie pe:
Roxana Lupu Fondator & editor Adrenallina.ro, Roxana a inceput sa faca sport la 29 de ani, cand a descoperit bicicleta. A invatat sa inoate la 30 de ani si a inceput sa participe la curse de triatlon, finalizand o cursa tip Ironman – 3.8 km inot, 180 km bicicleta, 42 km alergare. Este una dintre primele 10 femei din Romania care a finalizat acest tip de cursa. Ulterior, a devenit campioana nationala la triatlon, amatori, categorie de varsta, atat in circuitul de sosea (2014) cat si in cel offroad (2016) si continua sa caute curse prin care sa isi depaseasca limitele.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *