Unde călătorești ieftin în lunile reci?

Gaziantep, Turcia

Gaziantep se află în partea sudică a Turciei, în apropierea de granița cu Siria, fiind capitală administrativă a provinciei omonime și unul dintre cele mai importante centre industriale din țară. E situat la o altitudine de 859 metri deasupra nivelului marii.

Orasul era cunoscut celor de demult că Aintap și regiunea care îl împrejmuiește a fost locuită fără întrerupere din Paleolitic până în prezent, ceea ce situează orașul printre cele mai bătrâne așezări din lume.

Acest oraș turc primește mai puțină atenție din partea turiștilor internaționali decât în ​​alte zone din vest, dar are o bogăție incredibilă de oferit celor care îl vizitează, la prețuri mult mai accesibile decât Istambulul, de exemplu.

Sun 90 de minute de zbor de la Istanbul, iar Gaziantep este unul dintre cele opt orașe ale Gastronomiei Creative ale UNESCO din lume. 😀

Este, de asemenea, capitala fisticului! 😀

Va las cu acest video mai bine, poate va tentează, deși știu că faptul că e la granița cu Siria cu e tocmai un argument în sensul ăsta:

 

 

 

Zagreb, Croatia

Daca vara Dubrovnikul și zona de coasta a Croației sunt vedete incontestabile, Zagreb merită o vizită, la final de 2017 sau în primele luni ale lui 2018.

Cu turnuri medievale și cetăți, palate de secol XIX, piațete în aer liber, catedrale antice, străjuite de munți, mese ieftine la restaurant și vinarii montane, în apropierea orașului, Zagreb este o invitație deschisă pentru un city break.

Va las cu un video:

 

 

Nicosia, Cipru

Ce să cauți în Cipru iarna! e cea mai la îndemână întrebare, dar dacă trecem peste ea, descoperim un oraș superb.

Cele mai multe dintre atracțiile orașului sunt închise în interiorul zidurilor din secolul al XVI-lea ale orașului vechi. Aici veți găsi Muzeul Ciprului – cu o colecție arheologică impresionantă – și nouă galerie de artă deschisă recent, cu lucrări de Chagall, Monet și Renoir (leventisgallery.org).

Centrul Municipal de Artă din Nicosia este răspunsul cipriot la galeria de artă contemporană Tate Modern din Londra, într-o fostă centrală (nimac.org). Plimbați-va prin cartierul Laiki Geitonia, a cărui stradă îngustă este înconjurată de cafenele și studiouri de artiști, apoi urcați pe Turnul Shacolas pentru a vedea linia verde, care a împărțit Ciprul din 1974, în nordul turc Nicosia.

Cipru este o țară divizată – partea de sud a insulei este partea liberă “greacă”, partea de nord este o zonă ocupată. În timp ce sudul este recunoscut la nivel internațional și membru al UE, auto-declarată “Republica Turcă a Ciprului de Nord” este recunoscută numai de Turcia. Prin urmare, o excursie la Nicosia este, de asemenea, o lecție de istorie deoarece este centrul tuturor evenimentelor istorice importante ale insulei până astăzi, odată cu divizarea ei.

Video, aici:

 

 

Valetta, Malta

Un oraș remarcat mai mult de istorici decât de turiști, Valetta va începe să cunoască mai mult popularitatea.

Mai ales pentru că la anul va fi Capitală Culturală Europeană a anului 2018, grație statutului său special de patromoniu mondial UNESCO.

Asadar, un oraș care se adresează mai puțin iubitorilor de plajă malteză și mai mult celor interesați să cunoască un loc special, cu arhitectură  uimitoare de secol al XVI, cu fortificații impresionante și puncte de belle view în Marele Port.

Marea este minunată și iarna, așa că nu dați înapoi.

Daca ajungeți în februarie (în perioada 13-17) prindeți un Carnaval cu festivități numeroase pe străzi, camioane enorme cu aranjamente florale excentrice, costumații fanteziste și murmur de sărbătoare în baruri și cluburi.

 

Video:

 

 

Spor la plănuit și călătorit! 🙂

Previous Post

TonusApp, prima aplicație fitness lansată in România

Next Post

Semimaraton pe Argeș în Jos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top