Home Stiri Rută nouă spre Everest, după tragicul accident din 2014
Rută nouă spre Everest, după tragicul accident din 2014

Rută nouă spre Everest, după tragicul accident din 2014

0
Distribuie pe:

În urma accidentului grav de anul trecut, când 16 şerpaşi au murit în urma unei avalanşe, în încercarea de a urca pe Everest, autorităţile nepaleze au închis ruta funebră, cunoscută sub numele de South Col. Astfel, cei care vor dori să urce Everestul vor urma un nou traseu. Acesta va evita ghețarul Khumbu, locul tragediei, unde riscul de avalanşă este în continuare crescut, după cum au anunţat autorităţile.

sursa foto: National Geographic
sursa foto: National Geographic

Şerpaşii din zonă au cerut autorităţilor şi condiţii mai bune de lucru dar şi un salariu mai bun, având în vedere riscurile la care se supun. Guvernul nepalez a ținut cont de cerințele șerpașilor, iar pe lângă schimbarea traseului de escaladare a Everestului, au importat cabluri și scări noi.

Mai mult de 4.000 de oameni au atins vârful Everest (8,848 metri) în aproximativ 62 de ani, şi aproximativ 800 sunt aşteptaţi să intre în această aventură de cucerire a vârfului anul acesta.

Dintre cele 250 de victime pe care le-a luat muntele de-a lungul timpului, aproximativ 40 au fost ucişi în zona gheţarului.

Mai multe despre noul traseu şi alte informaţii pe subiect, găsiţi în articolul de pe Emunte.ro.

Distribuie pe:
Roxana Lupu Fondator & editor Adrenallina.ro, Roxana a inceput sa faca sport la 29 de ani, cand a descoperit bicicleta. A invatat sa inoate la 30 de ani si a inceput sa participe la curse de triatlon, finalizand o cursa tip Ironman – 3.8 km inot, 180 km bicicleta, 42 km alergare. Este una dintre primele 10 femei din Romania care a finalizat acest tip de cursa. Ulterior, a devenit campioana nationala la triatlon, amatori, categorie de varsta, atat in circuitul de sosea (2014) cat si in cel offroad (2016) si continua sa caute curse prin care sa isi depaseasca limitele.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *