Cupa Titan, competiție caiac canoe în IOR

Asociația Club Sportiv Nautic Titanii anunță Cupa Titan la caiac-canoe 2023, care va avea loc pe data de 15 iulie, pe lacul Titan din parcul Alexandru Ioan Cuza, București.

Competiția este una cu tradiție în București și se adresează atât sportivilor de performanță, cât și sportivilor amatori.

Concursul include și sesiuni demonstrative de dragon boat cu echipaje formate în întregime din persoane vulnerabile – copii și tineri cu sindrom Down și alte dizabilități intelectuale, precum și femei supraviețuitoare de cancer. Astfel, clubul dorește să schimbe percepțiile comunității sportive (antrenori, instituții, sportivi) cu privire la persoane vulnerabile, cu diverse dizabilități, și la abilitățile lor sportive.

De asemenea, sportivii pot concura și în cadrul unei probe noi, în premieră, în care vor vâsli fără padelă, în încurajările publicului.

Evenimentul include 4 categorii de concurs:

  1. Caiac sprint 200 m, pentru sportivii de performanță, masculin și feminin: K1 U12, K1 cadeți (13-14 ani), K1 juniori 2 (15-16 ani), K1 juniori 1 (17-18 ani) și K1 seniori (19-35 ani);
  2. C1 canoe, juniori, masculin și feminin;
  3. Caiac tură amatori, 1000 m, K1 tura open, 19 ani +, masculin si feminin;
  4. Vâslește fără padelă, open, masculin și feminin.

Înscrierea la toate categoriile de concurs este gratuită, atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Formularul de înscriere, programul și toate detaliile evenimentului se găsesc pe pagina competiției, aici.

Cupa Titan a fost creată pentru a promova și dezvolta comunitatea de caiac-canoe din zona București, oferind posibilitatea sportivilor de performanță de a-și testa nivelul de pregătire pentru campionatele naționale. În același timp, cursele dedicate sportivilor amatori au ca scop creșterea popularității acestei discipline sportive în rândul publicului larg, prin promovarea beneficiilor pe care le oferă. Astfel, competiția încurajează mișcarea în aer liber și practicarea sportului pentru persoanele vulnerabile, promovând o atitudine responsabilă față de mediul înconjurător.

Cupa Titan face parte din “Campioni în caiac – Titan”, proiect finanțat de Primăria Sectorului 3, prin fonduri nerambursabile de la bugetul local.

# # #

Înființat în anul 2017, Kayak Champions (ACS Nautic Titanii) este primul club sportiv de caiac – canoe din București care se adresează în egală măsură copiilor și adulților, sportivi de performanță sau sportivi amatori.

Sub îndrumarea unor antrenori calificați, cu experiență internațională, se pot practica mai multe sporturi nautice la nivel de agrement sau competițional. Este vorba despre caiac sprint, disciplina olimpică a acestui sport, dar și caiac polo, caiac de tură, stand up paddle sau dragon boat.

Clubul a organizat numeroase evenimente sportive printre care cantonamentul de pregătire al echipei naționale de caiac-canoe care a participat în anul 2018 la Youth Olympic Games, primul meci internațional de caiac polo din România susținut în compania echipei Mari Britanii, Turneul internațional de caiac polo București 2019 în compania echipei Israelului, Cupa Titan sau Cupa Danubius. Nu în ultimul rând, Kayak Challenge Family & Friends este singura competiție de caiac din București dedicată exclusiv sportivilor amatori și include probe family sau pentru căței.

Previous Post

Campion mondial din România la Cupa Internațională de Paraclimbing din SUA

Next Post

Campanie națională pentru starea de bine a elevilor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top