Maratonul Olteniei va susține, în 2018, trei cauze sociale

Ediția a VI-a a Maratonului Olteniei va sprijini, anul acesta, nevoile a trei organizații care activează în zona Olteniei: Fundația World Vision România, Asociația „Little People” și Spitalul Județean de Urgențe Vâlcea.

 

Taxele de participare plătite de către sportivii care participă la cursele de trail run și MTB, din cadrul evenimentului vor fi dublate de către CEZ România și direcționate către trei cauze sociale importante pentru comunitatea locală: programul „Pâine și mâine” (Fundația World Vision România), programul zilnic de sprijin psihosocial pentru pacienții din Oltenia (Asociația Little People) și dotarea Spitalului Județean de Urgență Vâlcea cu aparatură modernă AccuVein.

Spre deosebire de edițiile anterioare, anul acesta competitorii vor avea oportunitatea de a selecta programul pe doresc să îl susțină. Tot ce vor avea de făcut este să își exprime opțiunea la ridicarea kiturilor de participare. Astfel, suma finală va fi împărțită direct proporțional cu numărul opțiunilor exprimate de participanții la eveniment.

Cauza socială a Maratonului Olteniei a fost, în fiecare an, un subiect important pentru participanți. De aceea, în 2018, ne-am propus să îi implicăm direct în procesul de decizie și să aleagă cine va fi beneficiarul donației. În felul acesta, păstrăm un dialog deschis cu publicul nostru despre cum evoluează evenimentul, astfel încât să răspundă în continuare obiectivelor lor de viață sănătoasă și acte de caritate.”, declara Martin Zmelik, Country Manager Grupul CEZ în România.

Despre cei trei beneficiari ai Maratonului Olteniei

Fundația World Vision România – „Pâine și mâine”. Fundația World Vision România este cea mai mare organizație, care are peste 28 de ani de programe neîntrerupte în România rurală.

Cu o abordare unică, axată pe dezvoltarea comunității, organizația pune în centrul activității sale bunăstarea copilului, pornind de la premisa că ruperea cercului de sărăcie și vulnerabilitate, în cele mai multe familii cu risc, implică un efort comun de îmbunătățire a calității vieții prin informare, mobilizare civică, implicare și creșterea capacității și responsabilității.

Scopul World Vision România este de a restabili speranța părinților de a-și crește copiii cu demnitate, evitând dependența socială și economică.

Programul „Pâine și mâine” oferă servicii de tip afterschool în comunitățile cu risc ridicat de sărăcie și vulnerabilitate (mese calde și două ore de activități educaționale și ajutor zilnic).

În prezent, acest program susține 1.256 copii. Fondurile direcționate din partea sportivilor Maratonului Olteniei vor fi folosite pentru a contribui la implementarea programului „Pâine și mâine” în Vâlcea, prin dotarea cu piese de mobilier și echipamente a școlilor care oferă programe after-school. Fiecare opțiune exprimată pentru acest program înseamnă o șansă în plus la educație și dezvoltare pentru micuții beneficiari ai acestui program.

Asociația „Little People” – Program zilnic de sprijin psihosocial pentru pacienții din OlteniaAsociația Little People” a fost fondată de către Katie și Shajjad Rizvi, la Cluj-Napoca, din dorința de a oferi adolescenților și copiilor diagnosticați cu cancer sprijinul de care fiecare dintre ei are nevoie. În prezent, asociația colaborează cu centrele oncologice pediatrice din România și Republica Moldova, oferind o gama largă de servicii de înalta calitate, precum programe zilnice de sprijin psihosocial pentru pacienți, evenimente complexe pentru supraviețuitorii de cancer, servicii profesionale în coordonarea voluntariilor, sprijin material pentru spitale, prin renovarea sălilor de joacă și donarea de echipamente medicale.

În 2017, la cererea personalului medical al Departamentului de Pediatrie ÎI, din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Județean Craiova, a început implementarea programului de suport psihosocial zilnic pentru pacienții de cancer din zona Olteniei.

De la prima activitatate și până la sfârșitul anului trecut, 60 de copii și adolescenți cu afecțiuni hemato-oncologice au beneficiat de sprijinul voluntarilor și psihologului Little People. Fondurile strânse cu ajutorul participanților la Maratonul Olteniei vor contribui la continuarea acestui program.

Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, cu sprijinul Crucea Roșie Vâlcea – Aparatură modernă AccuVein. Spitalul Județean de Urgență Vâlcea este una dintre instituțiile care au beneficiat în trecut de sprijinul oferit de către Grupul CEZ în România. Nevoile sunt, în continuare, mari, iar, de această dată, necesarul pe care Maratonul Olteniei îl va acoperi este reprezentat de un aparat AccuVein.

O situație comună în rândul pacienților secțiilor de urgență și al copiilor, care fac investigațîi în cadrul Spitalului Județean de Urgență Vâlcea este că, atunci când este necesar să li se extragă sânge, mulți dintre ei au dificultăți în găsirea venelor.

Acest lucru se traduce în încercări dificile și proceduri dureroase, care întârzie rezultatele. Situația ar putea fi evitată prin achiziționarea unui dispozitiv AccuVein, care indică amplasarea venei, fiind adecvat pentru reperarea venelor periferice la proceduri medicale precum puncția venoasă. Peste 30.000 pacienți ar putea beneficia anual de acest echipament.

 

În 2017, Maratonul Olteniei a donat echipamente medicale în valoare de 15.000 de Euro Centrului de Transfuzii Vâlcea

 

În 2017, contravaloarea taxelor de participate la probele Maratonului Olteniei a fost suplimentată de CEZ România, până la suma de 15.000 de Euro. Această a fost utilizată pentru achiziționarea de echipamente medicale care sprijină activitatea Centrului de Transfuzii Sanguine Vâlcea de asigurare a necesarului de unități de sânge și componente sanguine spitalelor din județul Vâlcea.

 

În prezent, Maratonul Olteniei este cel mai mare proiect de responsabilitate socială al Grupului CEZ în România. Potrivit raportului de impact lansat de organizație cu sprijinul societățîi de audit Deloitte, doar în anul 2016, 10.000 de pacienți din județul Vâlcea au beneficiat de donațiile realizate de Grupul CEZ în România. Totodată, în același ani, peste  3,26 de milioane de oameni, mai mult decât numărul românilor stabiliți în străinătate, au avut acces la programe sociale create de către Grupul CEZ în România.

Previous Post

S-a lansat Manualul Bune practici corporate: top proiecte marketing & CSR prin sport

Next Post

Câştigătorii Campionatului European de 24 de ore de alergare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top