Home Aventură Idei de călătorii adrenalitice în România – partea I
Idei de călătorii adrenalitice în România – partea I

Idei de călătorii adrenalitice în România – partea I

0
Distribuie pe:

de Ioana Tomescu

Iubitori de adrenalină, e timpul călătoriilor aventuroase! Începem așadar seria sugestiilor de activități care să ne pună sângele în mișcare, în zone inedite și spectaculoase. Vom merge în România și în afara ei cu recomandări care te fac să transpiri. La propriu și la figurat! 😀

Începem din Vestul țării, cu o zonă deosebit de frumoasă, puțin exploatată turistic: județul Caraș-Severin. Pendulum jump la Anina, cascada Bigar, drumul roman de la Bocșa la Biniș și, dacă vă place jazz-ul, Festivalul de la Gârână sunt doar câteva dintre atracțiile zonei.

În apropierea orașului Anina, într-un peisaj bogat și sălbatic, se află viaductul Schlucht. Înălțimea de 35 de metri îl face unul dintre locurile în care se poate practica pendulum jump în maximă libertate. Pendulum jump este un sport extrem provenit din Statele Unite. Se aseamănă cu bungee jumping, însă presupune ancorarea cu coarde rigide între două puncte fixe și utilizarea momentului de echilibrare a forțelor pentru balans în loc de salt.  

Sursa imaginii: http://www.fixstay.com/uploads/images/1,2.JPG
Sursa imaginii: http://www.fixstay.com/uploads/images/1,2.JPG

Ia legatura cu Asociația AdrenaLINE, prin intermediul lui George Lungu (Facebook; Telefon +40767327027) dacă mergi acolo și vrei să încerci.  Uită-te puțin să vezi să vezi cam cum arată operațiunea :D:

Odată ajuns în zona de Vest a țării, trebuie să vizitezi Cascada Bigăr. Aflată pe cheile Minișului, în Parcul Național Cheile Nerei, cascada Bigăr este considerată una dintre cele mai frumoase cascade din lume. Și e la noi în țară!

De la Orșova, de când ieși de pe drumul E70, peisajul se schimbă: câmpia se ridică în dealuri și drumul de aici până la cascadă este un traseu excelent de parcurs cu bicicletele. Mergi drept până după Plugova, treci de o serie de serpetine care îți taie răsuflarea, faci stânga spre Iablanița, treci de localitate și după încă cca 40 de kilometri, după Bozovici, dai de Cascada Bigăr.

bigar

Dacă ești bine antrenat și ai glezne tari, te poți cățăra în peștera Bigăr unde, din crevase, se aude sunetul apei care vine din adâncimea muntelui.

Sursa imaginii: http://s25.postimg.org/qm9psw6nj/P1070903.jpg
Sursa imaginii: http://s25.postimg.org/qm9psw6nj/P1070903.jpg

În Caraș-Severin peisajele natural nu sunt singurele care te poartă în timp. Între Bocșa și Biniș, pe o lungime de 5 km, se păstrează încă în condiții bune drumul roman Lederata-Tibiscum. Dacă faceți fotografii cu drumul, trimiteți-ne și nouă!

Ce mai poți face în Caraș-Severin: în iulie se desfășoară Festivalul Gârâna, Băile Herculane te așteaptă cu ape termale, iar Tunelul Iubirii e mereu pregătit să îți păstreze secretele inimii.

Distracție pe drum și să aveți parte de aventură!

Distribuie pe:
Roxana Lupu Fondator & editor Adrenallina.ro, Roxana a inceput sa faca sport la 29 de ani, cand a descoperit bicicleta. A invatat sa inoate la 30 de ani si a inceput sa participe la curse de triatlon, finalizand o cursa tip Ironman – 3.8 km inot, 180 km bicicleta, 42 km alergare. Este una dintre primele 10 femei din Romania care a finalizat acest tip de cursa. Ulterior, a devenit campioana nationala la triatlon, amatori, categorie de varsta, atat in circuitul de sosea (2014) cat si in cel offroad (2016) si continua sa caute curse prin care sa isi depaseasca limitele.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *