Home Cei mai cool Mihai Baractaru, primul român calificat la Campionatul Mondial Ironman, se aliniază mâine la start
Mihai Baractaru, primul român calificat la Campionatul Mondial Ironman, se aliniază mâine la start

Mihai Baractaru, primul român calificat la Campionatul Mondial Ironman, se aliniază mâine la start

0
Distribuie pe:

Mâine, 10 octombrie, este un moment istoric pentru sportul de anduranță românesc: triatlonistul Mihai Baractaru (26 de ani) se aliniază la startul Campionatului Mondial de Triatlon Ironman, la amatori, în Hawaii, Kona. Este pentru prima dată când un sportiv român reușește performanța calificării la cel mai important eveniment al triatlonului de anduranță tip Ironman, unde probele sunt: 3,86 kilometri înot, 180,25 kilometri ciclism, maraton – 42,185 kilometri.

Mihai Baractaru se pregătește de mai bine de 6 ani pentru acest moment, prin antrenamente susținute. A reușit calificarea la Campionatul Mondial Ironman anul acesta, la Ironman Klagenfurt, Austria, unde, cu un timp final de 9 ore și 15 minute pe aceste distanțe, s-a clasat pe locul 3 la categoria lui de vârstă iar acest rezultat l-a calificat pentru Campionatul Mondial, competiția tip Age Group. (amatori care concurează la categoria lor de vârstă).

Mihai si bicicleta lui de cursa, Scott Plasma Team Issue, de la Bicishop, inainte sa plece la antrenament pe traseul Campionatului Mondial Ironman, in Hawaii
Mihai si bicicleta lui de cursa, Scott Plasma Team Issue, de la Bicishop, inainte sa plece la antrenament pe traseul Campionatului Mondial Ironman, in Hawaii

Cursa de la Kona este recunoscută și temută de toți sportivii lumii, din cauza condițiilor specifice insulei fierbinte, cum e denumită, care îngreunează și mai mult distanțele colosale de concurs: este vorba despre faptul că temperatura aerului este situată între 30-35 grade Celsius, umiditatea aerului atinge deseori 90% iar vânturile care suflă pe insulă, pe porţiunea dedicată cursei de ciclism, au viteze care nu scad sub 60 metri pe secundă.

Am ajuns în Hawaii cu două săptămâni înainte de startul Campionatului Mondial, și am reușit să mă adaptez la fusul orar și la temperatură, care este foarte ridicată, și cu multă umiditate. Am făcut și recunoașterea traseului pentru toate cele 3 probe, și tot ce pot să spun este că simt o mare emoție să pot reprezenta România la un asemenea eveniment, să așez țara noastră pe harta concursurilor de anduranță ale lumii. Visul meu devine realitate și în următorii 5 ani sper să fiu în top 40 mondial. Să îmi țineți pumnii mâine!“, a spus Mihai Baractaru.

mihai baractaru, ironman, hawaii
Mihai si steagul Romaniei, inainte de Parada Natiunilor la Ironman World Championship

Sponsorii sportivului pentru acest eveniment sunt Emag, Arobs, Bicishop, Global Vision, JPS Group, Solaris, Shimano.

Puteți urmări ultimele noutăți cu privire la pregătirile și cursa lui Mihai Baractaru pe pagina lui de Facebook, aici.

Distribuie pe:
Roxana Lupu Fondator & editor Adrenallina.ro, Roxana a inceput sa faca sport la 29 de ani, cand a descoperit bicicleta. A invatat sa inoate la 30 de ani si a inceput sa participe la curse de triatlon, finalizand o cursa tip Ironman – 3.8 km inot, 180 km bicicleta, 42 km alergare. Este una dintre primele 10 femei din Romania care a finalizat acest tip de cursa. Ulterior, a devenit campioana nationala la triatlon, amatori, categorie de varsta, atat in circuitul de sosea (2014) cat si in cel offroad (2016) si continua sa caute curse prin care sa isi depaseasca limitele.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *