Home Evenimente si studii Românii și sporturile de anduranță: antrenament în medie de 10 ore pe săptămână
Românii și sporturile de anduranță: antrenament în medie de 10 ore pe săptămână

Românii și sporturile de anduranță: antrenament în medie de 10 ore pe săptămână

3
Distribuie pe:
sursa foto www.snohomishaquatic.com
sursa foto www.snohomishaquatic.com

Primul studiu despre sporturile de anduranță din România, derulat de Adrenallina, Sports PR & more, prima agenție de comunicare sportivă din România, relevă câteva detalii interesante despre românii care le practică. (*Prima parte a rezultatelor studiului poate fi consultată aici.)

Astfel:

 Tot mai mulți corporatiști iau cu asalt sportul de anduranță!

Ocupațiile preponderente ale românilor care practică sporturi de anduranță sunt următoarele:

23,5% lucrează în IT/ programare,

20,5% sunt manageri/ directori department sau companie/ antreprenori,

18,5% sunt ingineri,

37,5% au alte ocupații.

În ceea ce privește timpul investit în antrenamente, cei mai mulți dintre românii care practică sport de anduranță petrec între 7 și 10 ore pe săptămână de program sportiv, deci peste 1 ora pe zi.

Cea mai mare parte se antrenează singuri (61%), 28% împreună cu prietenii, iar 11% dintre ei au un antrenor personal.

Care este însă motivația principală a celor care aleg să depășească distanțele clasice, provocându-și limitele în curse de anduranță și ultraanduranță?

Cei mai mulți români practicanți ai sportului de anduranță au mărturisit că aleg distanțe lungi pentru că trăiesc:

  1. Senzații interesante/ intră într-o stare de flux și meditație/ petrec mai mult timp cu ei înșiși/ intră într-un proces de autocunoaștere,

iar sportivii din procentul imediat următor au mărturisit că:

  1. Se simt mult mai împliniți după distanțe mai lungi sau antrenamente mai grele și
  2. Anduranța este mai ales un test psihic!

Întrebați Care este cel mai greu lucru în practicarea unui sport de anduranță, cei mai mulți dintre români au spus că partea financiară (48,5%), 24%  dintre ei au precizat că timpul este un factor complicat pentru ei, iar 14,5% dintre ei au vorbit despre dificultatea stabilirii unui echilibru între profesie, familie și sport.

Infografic

* Studiul a fost realizat în luna februarie 2016, pe un eșantion de 300 de persoane, femei și bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 60 de ani.

Datele au fost obținute prin intermediul unui chestionar online distribuit prin e-mail și social media.

# # #

Adrenallina, Sports PR & More este prima agenție de PR dedicată comunicării sportive din România și oferă servicii de strategie & branding sportiv, strategii corporate social responsibility prin sport, programe de motivație prin sport (custom made) pentru companii.

Adrenallina, Sports PR & More este parte a Adrenallina Media, ce cuprinde și www.adrenallina.ro, cea mai cunoscută platforma de sport de anduranță și aventură din România, în alergare, ciclism, triatlon.

 

Distribuie pe:
Roxana Lupu Fondator & editor Adrenallina.ro, Roxana a inceput sa faca sport la 29 de ani, cand a descoperit bicicleta. A invatat sa inoate la 30 de ani si a inceput sa participe la curse de triatlon, finalizand o cursa tip Ironman – 3.8 km inot, 180 km bicicleta, 42 km alergare. Este una dintre primele 10 femei din Romania care a finalizat acest tip de cursa. Ulterior, a devenit campioana nationala la triatlon, amatori, categorie de varsta, atat in circuitul de sosea (2014) cat si in cel offroad (2016) si continua sa caute curse prin care sa isi depaseasca limitele.

Comentarii(3)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *