Home Competitii Toamna aceasta alergăm pentru pădure la Crosul Pădurii Copiilor!
Toamna aceasta alergăm pentru pădure la Crosul Pădurii Copiilor!

Toamna aceasta alergăm pentru pădure la Crosul Pădurii Copiilor!

0
Distribuie pe:

 

Asociația Pădurea Copiilor organizează a 9-a ediție a celui mai mare eveniment sportiv dedicat unei cauze de mediu, care îmbină sportul, alergarea și relaxarea. Evenimentul va avea loc pe  30 septembrie-1 octombrie în Ploiești și pe 7-8 octombrie în București.  În fiecare dintre cele două orașe, o zi este dedicată curselor de 5, 10 și 15 km, iar cealaltă activităților de familie și „Regăsirea Copilăriei”, unde oameni de toate vârstele se pot bucura de jocuri sportive și ateliere educaționale de mediu.

Crosul Pădurii Copiilor este evenimentul la care poți participa și dona pentru susținerea  proiectului de împădurire. Pe site găsiți Formularul de înscriere, până pe data de 24 septembrie.

 

Crosul pentru adulți

Competiția are 3 probe competitive la care vă puteți înscrie: 5, 10, 15 km iar costul înscrierii la cros pentru fiecare este de 65/130/130 lei.

Crosul se desfășoară  înaintea Maratonului Internațional București, unde Asociația Pădurea Copiilor este cauză și este o oportunitate bună de antrenament pentru alergătorii de distanțe lungi. Indiferent de ceea ce alegi, două lucruri sunt sigure: vei avea parte de un weekend de sport și voie-bună în inima orașului și vei contribui la plantarea și îngrijrea de noi păduri. Costul înscrierii la cros pentru 5, 10, 15 km este de 65/130/130 lei.

Asociația Pădurea Copiilor mai pregătește și o zi cu probe necompetitive, cum este cursa de 1 km pentru alergarea cu familia și o cursă pentru copii de 500 și 1000 m. La această întrecere premierea se va face în funcție de numărul de înscriși și de vârsta lor: câștigători vor fi familia cea mai numeroasă, dar și familia cu cel mai tânăr și cel mai vârstnic reprezentant.

 

 

Activități reacreative împreună cu familia

 „O probă nouă va fi introdusă anul acesta, pe care mizăm ca fiind extrem de interesantă și anume proba de stat în iarbă care ne ajută să ne reconectăm cu natura, dar și cu cei dragi. Presupune renunțarea la gadget-uri pentru o jumătate de oră, iar pentru iubitorii profesioniști de relaxare pregătim o oră de meditație ghidată spune Teodora Pălărie, președinte Asociația Pădurea Copiilor.

Înscrierea la proba de stat în iarba este 35 lei, bani folosiți pentru îngrijirea a 7 puieți.

 

Crosul Pădurii Copiilor se desfășoară încă din 2009, iar anul acesta este o ocazie de a celebra prin mișcare, recreere și timp petrecut în aer liber. Evenimentul este susținut pentru al doilea an consecutiv de Kaufland România, ca parte a campaniei sale „Noul Tu trăiește fresh!”.

„Am ales să sprijinim, pentru al doilea an consecutiv, Crosul Pădurii Copiilor pentru că este singurul eveniment care reușește să îmbine perfect două dintre direcțiile strategice ale implicării Kaufland România în societate: sportul și grija față de mediu”, declară Anna Katharina Scheidereiter, Manager CSR Kaufland România.

Dacă vrei să mergi cu colegii tăi de la birou la acest eveniment, există și opțiunea de alergare corporate.

De ce este nevoie de acest tip de acțiuni?

Lipsa pădurilor în România este o problemă destul de gravă, în ultimii 100 de ani România pierzând mai mult de jumătate din suprafața împădurită. Sudul țării este cel mai afectat, având în medie între 2,5-5 % suprafață împădurită, din totalul recomandat de 20%.

Lipsa pădurilor produce un dezechilibru al mediului înconjurător, afectând circuitul hidrologic, calitatea aerului și calitatea vieții în regiunile din jur.

Ceea ce își propune Pădurea Copiilor este să crească suprafața împădurită din România, ghidându-se după  anumite valori de bază. Aceste valori includ dezvoltarea durabilă și promovarea consumului sustenabil, conservarea biodiveristății, educarea și implicarea comunităților locale, promovarea voluntariatului și a implicării sociale și promovarea unei vieți sănătoase.

Toate donațiile și contribuțiile din partea participanților vor ajuta la aducerea unui aer mai curat pentru generațiile viitoare, așa că nu uita să completezi formularul de înscriere până pe data de 24 septembrie.

 

Distribuie pe:
Roxana Lupu Fondator & editor Adrenallina.ro, Roxana a inceput sa faca sport la 29 de ani, cand a descoperit bicicleta. A invatat sa inoate la 30 de ani si a inceput sa participe la curse de triatlon, finalizand o cursa tip Ironman – 3.8 km inot, 180 km bicicleta, 42 km alergare. Este una dintre primele 10 femei din Romania care a finalizat acest tip de cursa. Ulterior, a devenit campioana nationala la triatlon, amatori, categorie de varsta, atat in circuitul de sosea (2014) cat si in cel offroad (2016) si continua sa caute curse prin care sa isi depaseasca limitele.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *