“Islanda – Cu bicicleta prin deşert”, filmul expediției

Cinci români temerari au parcurs anul trecut o expediție pe biciclete în minunata Islandă. Adrian Munteanu, Victor Batin, Kis Csaba, Ovidiu Pop și Romulus Pop au pedalat printre vulcani, ghețari, cascade și gheizere, în frigul Cercului Polar, într-o țară care este o poezie și numai prin zilele nopților ei albe din luna iulie, când soarele nu apune deloc, sau prin zilele nopților arctice din februarie, când soarele nu răsare.

Inserăm o mică mostră poetică:

Ghetari in Islanda

Se pare că nu doar băieții noștri s-au lăsat impresionați de farmecele Islandei, dar turiști din întreaga lume merg să viziteze acest paradis de gheață – anual, numărul lor depășește de două ori populația țării. Oricum, nu toată lumea se încumetă să facă asta pe bicicletă!

Televiziunea Română a difuzat un documentar pe episoade cu călătoria celor 5, între Crăciunul 2011 și Revelion. Dacă l-ați ratat, găsiți aici cele 4 episoade de câte jumătate de oră.

“Islanda – Cu bicicleta prin deșert” a fost realizat de către Clubul de Cicloturism Napoca, în coproducție cu TVR, în urma expediției întâmplate în vara lui 2011.

În seara asta, primul episod. Vizionare plăcută!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=W9YAYyZNOOg]

Previous Post

Crina Coco Popescu: “Mă pregătesc pentru un nou record mondial”

Next Post

“Islanda – cu bicicleta prin deşert”, episodul 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top