Argeș Winter Race se amână

Duminica aceasta era programată Argeș Winter Race 2012, prima competiție oficială de mountain bike a sezonului, o cursă nebună de bicicletă pe zăpadă, în parcul Trivale din Pitești. Organizatorii, Asociația Clubul de Ciclism și Triatlon Warpsoft, în parteneriat cu Ciclism.ro, au decis să reprogrameze cursa de MTB Cross Country – XC pentru data de 11 martie, pentru că la acest moment traseul din Parcul Trivale este impracticabil din cauza zăpezii.

Argeș Winter Race, ediția din 2011. Fotocredit Ciclism.ro

 

“Stratul de zăpadă are între 30 de centimetri si 1 metru, în anumite locuri unde a fost troienită. Este foarte dificil să fie parcurs cu piciorul cu echipament de iarnă, nu mai vorbim de bicicletă. Ne dorim ca Argeș Winter Race să fie o competiție for fun și nu o luptă pentru supraviețuire”, se anunță pe site-ul concursului, http://mtb-maraton.ro/

Concurent căznindu-se pe traseu, ediția din 2011 Argeș Winter Race. Fotocredit Ștefan Uricariu

Pe 11 martie, la start se vor alinia atât profesioniștii cât și amatorii, dar la categorii diferite. Va exista un singur traseu – o tură de 4,7 kilometri, care va fi parcursă de 8 ori de către profesioniști și de 4 ori de către amatori, cu o diferență de nivel de 100 de metri pe tură. Înscrierea este de 50 de lei și trebuie efectuată până pe data de 24 februarie. Mai multe detalii aflați de la organizatorul principal, Viorel Micu – 0770 825 335.

Sunt necesare o stare bună de sănătate, un nivel minim de antrenament, cunoștințe tehnice proprii competițiilor de mountain bike, se precizează pe site-ul competiției.

Pentru o mai bună înțelegere a condițiilor de concurs, recomandăm filmulețul de mai jos, filmat și postat pe Youtube de unul dintre vajnicii participanți. Nota bene: anul trecut a fost o iarnă blândă 🙂

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=N8lhyXMmkMQ]

Previous Post

Schi de tură sau alergare montană la Semimaratonul Piatra Mare!

Next Post

Eduard Novak, al treilea titlu mondial în Paraciclism: “Când am ajuns în America eram pregătit pentru tot”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top