Eveniment de alergare pe bandă timp de 24 de ore, în scop umanitar

Ro Club Maraton, cel mai mare club al alergătorilor amatori din ţară, Smart Atletic, Băneasa Shopping City şi Salvaţi Copiii România organizează evenimentul Alergăm pentru copii!, în cadrul căruia mai mulți sportivi vor alerga la pe bandă, la Băneasa Shopping City, într-un maraton inedit de 24 de ore. Cursa începe pe 26 mai, la ora 14.00 și se încheie a doua zi, la aceeași oră, iar fondurile strânse vor fi fi donate către programul de reducere a mortalităţii infantile Fiecare copil contează, derulat de Organizaţia Salvaţi Copiii. Alergătorul Gabriel Solomon va alerga continuu cât de mult în răstimpul celor 24 de ore, într-un demers caritabil, dar și unul sportiv: el va încerca să includă România în topul celor mai bune 25 de rezultate înregistrate în lume în curse similare. La acest moment există un record mondial de 247.45 de kilometric alergați de o persoană în 24 de ore.

Gabriel Solomon își propune să
să doboare recordul mondial pentru cea mai lungă distanță alergată în răstimp de 24 de ore

Alături de Gabriel, dar pe benzi alăturate, vor alerga alți 12 sportivi amatori, în cadrul unei ștafete, timp de 24 de ore.

Există și o cursă contra cronometru, în cadrul căreia oricine se poate înscrie pentru a alerga timp de 15 minute.

Persoana care va parcurge cea mai lungă distanţă în acest interval va fi premiată. Pentru participanţii cu copii sau pentru cei mai mici spectatori, Băneasa Shopping City şi Organizaţia Salvaţi Copiii au amenajat un loc de joacă, în zona dedicată evenimentului.

Imagini de la întregul eveniment vor putea fi urmărite live la Băneasa Shopping City şi pe internet, pe site-ul www.42pentruosansa.ro/24h.

Participarea la evenimentul “Alergăm pentru copii!”,este o modalitate simplă de a contribui la rezultatele programului “Fiecare copil contează”. Mai multe detalii despre acest program pot fi găsite pe www.salvaticopiii.ro.

Alături de campania “Transformă 2% din impozitul tău pe venit în 100% viaţă pentru copii!”, evenimentul “Alergăm pentru copii!” face parte din programul pentru reducerea mortalităţii infantile “Fiecare copil conteaz”’, derulat de către Organizaţia Salvaţi Copiii România.

La nivel mondial, un copil moare la fiecare patru secunde. România are cea mai ridicată rată a deceselor în rândul nou-născuţilor din Uniunea Europeană, 9.8% în 2010, dublu faţă de celelalte ţări.

Parte a campaniei mondiale Every One, proiectul iniţiat de Salvaţi Copiii România  îşi propune diminuarea cu 15% a mortalităţii infantile şi a numărului de decese în rândul copiilor cu vârsta mai mica de cinci ani, în perioada 2010 – 2015.  Până în acest moment, mulţumită sponsorului GSK (GlaxoSmithKlein), cu sprijinul Ministerului Sănătăţii, partenerilor media, dar şi a tuturor contribuabililor care au redirecţionat 2% către Salvaţi Copiii România, anul trecut, organizaţia a desfăşurat programe suport pentru mame şi copii din comunităţile cu o rată mare a mortalităţii infantile şi a donat echipamente medicale performante maternităţii Cantacuzino din Bucureşti.

Previous Post

Cum a fost la Târgoviște, la primul concurs din Triada MTB (II)

Next Post

Jurnal de înot: 40 de bazine legate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top