Zbor si pasiuni extreme

Imi amintesc ziua cand am sarit prima data cu parasuta, mai ales momentul acela cand m-am pomenit in buza avionului, privind in jos de la 4.000 de metri. Deja raul meu de inaltime – care intra in functiune inca de la etajul 4 al unui bloc, se transformase in altceva: eram paralizata de frica, sau atat de coplesita de situatia in care ma gaseam, incat nu stiam cum sa reactionez.

salt

Cateva minute mai tarziu stateam in picioare in aer, in pozitie verticala, jos erau doar niste patratele ca pe foaia de desen a unui copil, iar in jur nesfarsire. Instructorul meu imi spunea sa privesc si doar sa traiesc momentul si am stat asa, fara sa spunem nimic, aveam senzatia ca nu ne miscam, ci ca suntem doar suspendati in aer, si ca nu exista pamant, si ca lumea, asa cum o cunoastem, s-a pulverizat.

Cu cativa ani in urma avusesem ocazia sa zbor, de data asta intr-un avion de acrobatie, dar n-am avut curaj. Atunci il intalnisem pe Dan Stefanescu, cel mai bun pilot de acrobatie din Romania, cu mii de ore de zbor la activ, si fondator al Scolii de pilotaj de inalta acrobatie pe avion, Iacarii acrobati.

Am scris despre el in ziarul Adevarul si m-am gandit de atunci ca poate ar fi trebuit sa am curaj si sa fi zburat,  sa-mi inving cu ocazia asta si raul de avion! 🙂 Dar carlinga era pur si simplu atat de ingusta, cu locuri pentru doar doua persoane, iar Stefanescu se dadea peste cap cu chestia asta, facea niste loopinguri de-mi statea inima in loc doar uitandu-ma, asa ca am zis pas.

Hai sa priviti cum se vad lucrurile din cabina lui Stefanescu:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=cdqaBBjuFoQ]

 

Cam scary, ha? 😉

Era pe Facebook zilele trecute un citat din seria celor motivationale, si suna cam asa: What you don’t face becomes your limit. Vai de mine!

In cazul asta intr-o zi voi zbura cu un avion de acrobatie! ;)) Promit totusi sa revin cu citate mai elitiste!

Pana atunci, Adrenallina se intalneste maine cu Dan Stefanescu, acum pilot Comandant Boeing 737 pentru Compania TAROM, si Bogdan Boeru, fondator al scolii de parasutism TNT Brothers, pentru ca vin sa vorbeasca despre pasiunea lor pentru extrem la Intalnirile Cariere! Intrarea este libera, mai multe detalii despre eveniment, aici. 

Previous Post

Antrenament UPHILL, azi-noapte, in Tineretului

Next Post

Constantin Lucutar, ciclistul care vrea sa faca 1.000 de km pe bicicleta in mai putin de 45 de ore: „Bicicleta m-a ajutat sa am mai multa incredere in mine”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top