S-au deschis înscrierile la Danube Epic Bike Ride

Danube Epic Bike Ride, al doilea eveniment din seria Epic Bike Ride, ia startul pe 21 octombrie. Plecarea se face din București în autocare și se pedalează din Moldova Nouă către București.

Traseul Danube Epic Bike Ride traversează 5 zone superbe pe ruta Euro Velo6 – un traseu de bicicletă ce pornește de la Oceanul Atlantic și se sfârșeste la Marea Neagra.

cazanele-dunarii-dorupanaitescu

Cazanele Dunarii, foto credit Doru Panaitescu

Danube Epic Bike Ride este o provocare pentru pasionații de ciclism pe șosea care vor pedala cei 612 kilometri timp de 5 zile. Totul cu suport logistic și tehnic al echipei Epic Bike Ride. Pe lângă provocarea sportivă și peisaje, participanții se vor bucura de obiectivele turistice de pe traseu: Chipul lui Decebal, cea mai mare sculptură realizată în piatră de pe teritoriul Europei, Cazanele Dunării, Porțile de Fier, Cetatea Vidinului, singura construcție din Bulgaria de acest gen conservată în întregime, și Lacul Bistreț, locul unde mii de păsări migratoare iși dau întâlnire an de an primăvara și toamna.

Participanții se vor grupa în echipe de câte 4-10 oameni, fiecare echipă având un lider. Tura este una necompetitivă, echipele vor pedala în ritmul lor propriu, singura grijă a participanților fiind să se bucure de mersul pe bicicletă, de locurile pe care le parcurge traseul și, de ce nu, să socializeze cu ceilalți participanți la tura Danube Epic Bike Ride.

Organizatorii asigură micul dejun, punctele de hidratare de pe traseu, locul de dormit în săli de sport, transportul participanților către locul de start, transportul bagajelor pe toată durata turului.

Kitul de participare cuprinde tricoul tehnic oficial al turei,  medalia turnată de finisher, pliantul cu informațiile necesare pentru fiecare zi (harta, program), numerele de bicicletă, fotografiile oficiale ale evenimentului și alte produse de la parteneri.

Înscrierile pentru Danube Epic Bike Ride au început deja, ele se pot face la http://epicbikeride.ro/danube. Tot aici găsiți informațiile complete despre traseu, condițiile de participare și echipamentul necesar.

Danube Epic Bike Ride face parte din seria Epic Bike Ride, un concept unic în România, în care pedalatul se împletește cu pasiunea pentru călătorii. Primul eveniment al seriei, Transylvania Epic Bike Ride, s-a terminat cu aplauze la scenă deschisă din partea participanților, ocazie cu care le mulțumim că au fost alături de noi. Mai multe informații și mai ales poze de la prima ediție se găsesc pe fanpage-ul Epic Bike Ride: https://www.facebook.com/EpicBikeRideRo

Evenimentul este rezultatul colaborării între Asociația Trăiesc Sănătos, Running Media Consulting și Gabriel Solomon.

credit foto Cristina Bobe, www.cristinabobe.com

credit foto Cristina Bobe, www.cristinabobe.com

Previous Post

Adrian Tudorache. De la 120 de kg la campion național la triatlon

Next Post

Cursa Dunării Călărășene 2015: impresii post race

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top