Andrei Gligor, Andrei Roșu și Vlad Tănase aleargă la Cercul Polar și în Sahara, pentru împădurire

Aleg să împăduresc este o chemare la acţiune pentru ca oamenii să-şi folosească hobby-urile şi pasiunile pentru a împăduri, astfel încât sudul ţării să nu ajungă deşert sau cerc polar (manifestările extreme ale schimbărilor climatice).

3 ultra-maratoniști își depășesc limitele și trag un semnal de alarmă pentru ca și noi, prin alegerile proprii, prin hobby-urile şi pasiunile noastre să începem să acționăm. Este vorba despre Andrei Gligor, Andrei Roșu și Vlad Tănase.

aleg

Andrei Roșu și Vlad Tănase se pregătesc pentru 6633 Arctic Ultra  (11-19 martie 2016) – 566 km în 8 zile, temperaturi variind între -40 si -70 de grade Celsius şi rafale de vânt cu viteze de până la 130 km/h. Doar 19 alergători au terminat cursa în 8 ani de concurs.

Alexandru Gligor va alerga la Marathon des Sables (8-18 aprilie 2016) – 250 km de alergare în deşertul Saharei, cu maxime de temperatură de peste 55 de grade Celsius.

Alergătorii îşi testează limitele la extremele climatice pentru a trage un semnal de alarmă asupra acestei situații de mediu periculoase, care are însă o soluție: împădurirea.

Andrei Gligor, Sahara Marathon, 2015

Andrei Gligor, Marathon des Sables, 2015

Împăduririle reprezintă o soluție eficientă de combatere a efectelor grave ale schimbărilor climatice și sunt în același timp o modalitate prin care viața comunităților aflate în aceste zone de risc poate fi îmbunătățită.

Campania de strângere de fonduri adresată publicului larg cu ajutorul celor 3 ambasadori se desfășoară în perioada octombrie 2015 – aprilie 2016.

“Facem mobilizarea comunităţilor de sportivi, de grupuri de coaching, de grupuri de părinţi sau viitori părinţi, de oameni preocupaţi de viaţă sănătoasă, de oameni generoşi, ca ei să-şi activeze resursele pentru împăduriri: Donând, Voluntariind sau Folosind hobby-urile lor pentru a atrage fonduri, Comunicând și Inspirând alte persoane să se implice”, spun organizatorii proiectului, ViitorPlus, asociația pentru dezvoltare durabilă care are ca scop împădurirea terenurilor degradate din sudul României și care își propune să planteze și să îngrijească câte un puiet pentru fiecare nou-născut din România.

Proiectul se desfășoară pe terenuri degradate aflate proprietate publică și este realizat 100% din fonduri private, provenite de la firme şi persoane fizice. Pădurea este plantată, îngrijită timp de 5-6 ani (în funcţie de speciile plantate) şi monitorizată încă alţi 10 ani. Lucrările de împădurire sunt realizate în baza unui proiect tehnic făcut de experţi silvici.

În aproape 8 ani de proiect, asociația a plantat şi îngrijit patru păduri, mai mult de 37 ha (~ 52 de terenuri de fotbal) şi a inaugurat prima pădure înființată de un ONG din România în comuna Dragoș-Vodă, din judeţul Călăraşi. Aceste realizări au fost posibile prin susținerea a numeroși donatori individuali, companii, alergători, implicarea a peste 8.000 de voluntari în campanile de plantări, dar și prin organizarea și participarea la evenimente sportive.

Previous Post

Cosmin Năvădaru: Decât să trăim de la un salariu la altul, mai bine trăim de la o cursă la alta

Next Post

Testez. Am alergat cu Felinele S-Karp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top