Mountainbike – Călătorie între Cer şi Pământ, Tîrgu Ocna 2016

Duminica 2 octombrie 2016 va avea loc a 4-a ediţie a concursului mountainbike de ciclism offroad cross country Călătorie între Cer şi Pământ , la Tîrgu Ocna, Bacău. Concursul este special datorită traseului care se desfăşoară atât la suprafaţă, pe drumuri forestiere şi poteci, cât şi în subteran prin tunelurile din mina de sare Trotuş.

Organizatori sunt Societatea Naţională a Sării SALROM, Primăria Tîrgu Ocna şi Asociaţia Sportiva Transalpin Bike.

Partea deosebită a concursului este parcurgerea serpentinelor care coboară spre centrul pământului la 240 m adâncime. Traseul din subteran durează 3,1 km timp în care concurenţii pedalează prin tuneluri sporadic luminate după care ajung în mina turistică, unde mai au de parcurs încă 600m.

Apoi tot ce s-a coborât trebuie urcat, aşadar încă 3,1 km de pedalat la deal pentru a ajunge înapoi la suprafaţă, la lumina naturală. Traseul continuă apoi peste mina de sare traversând pe drumuri forestiere şi poteci dealurile şi pădurile din regiune.

 

(c) Dragos Constantin

(c) Dragos Constantin

foto-petrut-floroiu-06

(c) Petrut Floroiu

 

În plus faţă de obligativitatea purtării căştii de protecţie concurenţii trebuie să monteze pe bicicletă o lumină albă în faţă şi una roşie în spate. Fără aceste două accesorii plus casca de protecţie ei nu pot pleca în concurs.

Evenimentul durează două ore timp în care concurenţii trebuie să parcurgă cât mai multe ture de 15 km. La finalul celor 120 minute câştigători la fiecare categorie de vârstă vor fi declaraţi cei care au efectuat cele mai multe ture.

Website eveniment www.calatorie.transalpinbike.ro

Pagina Facebook www.facebook.com/Calatorie

Pagina Facebook Event www.facebook.com/events/334467063558577/
Înscrierile se fac la:  www.calatorie.transalpinbike.ro/#inscrieri

Previous Post

S-a lansat primul board game de triatlon din România!

Next Post

Elisabeta Lipă, Gabriela Szabo, Andreea Răducan și Ivan Patzaichin – ambasadori ai evenimentelor Bucharest Running Club

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top