Gabriela Szabo, Viorica Susanu și Valeria Răcilă van Groningen cheamă copiii și adolescenții din școlile bucureștene la Maratonul București!

Sportivele laureate cu aur la Jocurile Olimpice  –  Gabriela Szabo, Viorica Susanu și Valeria Răcilă van Groningen, președinte Bucharest RUNNING CLUB – împreună cu ambasadoarea Maratonului București, Sonia Argint-Ionescu (realizator TV) și Oana Năstase, director general Bucharest Running Club – au mers astăzi, 20 septembrie în școlile din București pentru a promova practicarea sportului în rândul copiilor și adolescenților.

Cei mici au fost invitați să se înscrie la cursele gratuite din cadrul Raiffeisen Bank Maratonul București, care se va desfășura în perioada 8-9 octombrie 2016. Delegația a vizitat International British School– școală privată cu o curriculă britanică de învațământ și predare în limba engleză și Colegiul Economic A.D. Xenopol, liceu cu o tradiție de peste o sută de ani, specializat în profil economic.

Peste 14.000 de participanți- voluntari, suporteri și alergători din peste 60 de țări vor lua startul la cea de-a noua ediție a Raiffeisen Bank Maratonul București,  în zilele de sâmbătă 8 și duminică 9 octombrie, în Piața Constituției.

Sâmbătă 8 octombrie va avea loc Cursa Copiilor UNIQA Asigurări, cu starturi pe categorii de vârstă, între 5-12 ani, care vor alerga între 850 m și 1,4 km începînd cu ora 10,30. Pentru Cursele Copiilor înscrierea este gratuită și se mai poate face online până în data de 2 octombrie pe site-ul Maratonului București – www.bucuresti-maraton.ro sau direct în Piața Constituției în dimineața zilei de 8 octombrie, începând cu orele 7:30 până la 11,00.

colegiul-economic-ad-xenopol

In vizita la Colegiul economic A. D. Xenopol

 

Pentru duminică 9 octombrie sunt programate cursele dedicate adulților: maraton (42,195km), semimaraton Volkswagen (21,197km), maraton ștafetă Vodafone (4 x 10,5km), cursa populară Ciuc Radler (3,6km), iar adolescenții cu vârste cuprinse între 13-18 ani, participă la Cursa Adolescenților.

Toți elevii înregistrați prin intermediul instituțiilor de învățământ au gratuitate. Înscrierile se fac online pâna pe 25 septembrie și în Piața Constituției, vineri 7 octombrie între orele 13:00 – 20:00, sâmbătă 8 octombrie între 11:00 – 20:00 .

“În fiecare sezon vizităm școli bucureștene pentru a aduce în fața elevilor modele adevărate, campioni olimpici cu care pot discuta deschis și care le pot deveni copiilor inspirație și model de succes în viață, a declarat Valeria Răcilă van Groningen” , Președinte Bucharest RUNNING CLUB.

„Ne-am asumat o misiune și o tratăm cu responsabilitate: promovarea mișcării în aer liber și a unui stil de viață sănătos. Acestea trebuie educate și formate din copilărie iar noi ca persoane de succes, mentori și mame avem datoria și privilegiul să contribuim la sădirea în mintea și sufletul cât mai multor generații de copii” , a declarat Oana Năstase, director Bucharest RUNNING CLUB.

Organizațiile care susțin cea de-a noua ediție a Maratonului București sunt: Raiffeisen Bank-partenerul oficial care dă și numele evenimentului, Volkswagen-sponsor cursa semimaraton și mașina oficială a RBBM, adidas-sponsor tehnic, Vodafone – partener comunicații și sponsor al cursei maraton ștafetă, Ciuc Radler – sponsor cursa populară, UNIQA Asigurări – sponsor cursa copiilor, SAMAS Sănătate pentru Mame și Sugari, sponsorul cursei Jogging în scutece, Izvorul Minunilor, apa oficială a RBBM, Mega Image care asigura fructele și alimentele de la punctele de alimentare, Hilton Athenee Palace – hotelul oficial al RBBM, Accenture, Isostar– energizantul oficial al MB, City Grill-Hanu’ Berarilor, Global Relocations Services, Repower,  Media TRUST.

Partenerii instituţionali sunt: Federaţia Română de Atletism, Primăria Municipiului Bucureşti, Ministerului Tineretului şi Sportului, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Inspectoratul Școlar al Municipiului București, AIMS .

Evenimentele beneficiază de promovare radio, tv, print și online cu sprijinul partenerilor media la TV City, TVR, Europa FM, Itsy Bitsy, National TV, N24, Gazeta Sporturilor, Ring.ro, Men’s Health,Casa Lux, Femeia, National Geographic, Sănătatea de azi, BRAVO Girl, In Your Pocket, Adevarul, Click!, Click Sănătate, Running Mag, News.ro, Disney Channel, revista Alerg și 4run.ro.

ONG-urile asociate și recomandate pentru ediția din acest an a Raiffeisen Bank Maratonul București sunt: Hope and Homes for Children, HOSPICE Casa Sperantei, Fundația Olimpică Română, Light into Europe, United Way, Asociația Pădurea Copiilor, Asociația Help Autism, Little People, Touched Romania, Organizatia Umanitară Concordia, Special Olympics, Fundația Star Storage, Hand 2 Hand, Ajungem Mari, Teach for Romania, Romania Angel Appeal, SAMAS, Fundația Inocenti, Fundația Renașterea, Let’s do it Romania, Crucea Roșie Română Sector 1, Asociația Aura Ion, Plantăm Fapte Bune în România.

Despre delegația campioanelor olimpice:

Gabriela Szabo-atleta olimpică desemnată în 1999 cea mai bună atletă a lumii și cea mai bună sportivă a Europei. A stabilit record mondial la 2.000 m, în 1998, și la 5.000 m, în 1999, la Dortmund. A fost medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de vară din anul 2000, la proba de 5.000 m și cu bronz și respectiv argint la proba de 1.500 m, de la Jocurile Olimpice din 1996 și 2000. A fost de asemenea de patru ori campioană mondială la seniori și o dată la juniori. Este vicecampioană olimpică în Atlanta, la 10.000 de metri.

Viorica Susanu – multiplă campioană olimpică și mondială la canotaj, laureată de 4 ori cu aur la Campionatele Olimpice (Sydney 2000, Atena 2004 și Beijing 2008) și de 5 ori cu aur la Campionatele mondiale din 1997, 1998, 1999, 2001 și 2002.

Valeria Răcilă Van Groningen este preşedinta asociației Bucharest Running Club, inițiatoarea si organizatoarea Semi-Maratonului București OMV Petrom și Maratonului București Raiffeisen Bank, campioană olimpică la Los Angeles 1984 la canotaj simplu vâsle şi medaliată cu bronz la Olimpiada de la Moscova 1980 la dublu vâsle. A câştigat două medalii de bronz şi două de argint la Campionatele Mondiale de Canotaj în 1979, 1981, 1982, 1985. A participat la peste 25 de maratoane şi semimaratoane internaţionale.

Previous Post

Ciucaș X3. Jurnal de alergător montan diletant. Prima filă.

Next Post

Haiduci și domnițe, mountainbike de toamnă la Moara Vlăsiei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top