Avem primele stații de bike-sharing, în București!

În premieră pentru București, Asociatia Green Revolution, împreună cu partenerii Raiffeisen Bank și Kaufland România, au lansat astăzi primele stații automatizate de închiriere de biciclete I’Velo Urban.

Stațiile sunt amplasate în cele mai importante zone din oraș și poziționate pe traseele cu aflux mare de călători ale transportului în comun: Piața Universității, Piața Revoluției, Piața Romană, Piața Victoriei, Piața Charles de Gaulles, Kaufland Barbu Văcărescu.

CUM FUNCȚIONEAZĂ?

Noutăţile acestui concept unic pe piața de bike-sharing din București sunt autoservirea şi folosirea bicicletei in baza unui abonament. Abonamentul permite utilizarea bicicletei timp de 30 de minute, urmate de o pauză similară. Astfel, un utilizator poate închiria bicicleta de mai multe ori pe zi, cu condiția ca după fiecare 30 de minute de pedalat, să o returneze la una dintre statiile I’Velo Urban.  Depășirea celor 30 de minute de grație atrage costuri suplimentare.

O altă caracteristică importantă a sistemului I’Velo Urban este că utilizatorii îşi aleg singuri bicicletele din rastel.

Cele 210 biciclete poti fi închiriate 24 de ore din 24, în orice anotimp, de la oricare dintre cele 6 stații automatizate și le pot returna la cea mai apropiată stație automatizată din sistemul I’Velo Urban.

bikew

(c) Asociatia Green Revolution

Noul concept își propune să ajute la fluidizarea traficului din București și să contribuie la o mai mare mobilitate urbană. Principalele pârghii sunt încurajarea oamenilor să-și lase autoturismele personale acasă sau să circule cu mijloacele în comun și să folosească bicicletele pentru deplasarea rapidă în zonele aglomerate din oraș.

Pentru a putea beneficia de serviciile sistemului, utilizatorii trebuie să isi creeze un cont pe www.ivelo.ro  și să se înregistreze la unul dintre centrele I’Velo Relax din Parcul Herăstrău (metrou Aviatorilor și Arcul de Triumf) și Parcul Tineretului (intrarea Gheorghe Șincai) pentru a primi cardul I’Velo.  Închirierea unei biciclete se face pe baza cardului personal I’Velo, iar validarea se face la orice statie automatizată I’Velo Urban, odată cu prima închiriere.

Tipuri de abonamente                                               

Perioada 1 zi 1 luna 1 an
Valoare 10 lei 35 lei 100 lei

Costuri suplimentare

 

30 minute 4 lei

60 minute 8 lei

90 minute 20 lei

120 minute         25 lei

 

Mai multe informații și amănunte despre cum funcționează conceptul stațiilor automatizate de bike-sharing găsiți accesând site-ul www.ivelo.ro.

Inspirat din proiecte similare de bike-sharing, care funcționează cu succes în marile capitale europene, I’Velo Urban este un proiect fabricat 100% în România.

  • stațiile automatizate și rastelurile sunt fabricate în România, folosindu-se forță de muncă, materie primă și expertiză autohtone
  • sistemul informatic automatizat este realizat de programatori de la o companie IT românească
  • oferă zeci de locuri de muncă, contribuind astfel la reducerea șomajului și la un buget local și național mai bogat, din colectarea de taxe și impozite
Previous Post

CONCURS. Câștigă o invitație la Cursa Dunării Călăreșene!

Next Post

Diana Amza, Super 24h: “Mi-am dorit ca rezultatele alergătorilor români să fie recunoscute internaţional!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top