Cu ce gânduri sportive încep 2017

  1. Este primul an din viața mea sportivă când planurile legate de sport au legătură cu slăbitul și cu tonifierea. Asta și pentru că în ultimii 2 ani am mâncat ușor compulsiv (există așa ceva? :)) ) și am uitat că nu mai am metabolismul de la 25 de ani; la asta s-au adăugat și 2/3 încercări de regimuri mai speciale, pe perioade scurte spre foarte scurte de timp, care nu au făcut decât să îmi adauge kilograme la cântar.

De 2 ori am încercat să devin vegetariană, însă nu a mers. Mi-am dorit, dar nu s-a putut, organismul meu a refuzat privarea de proteină animală.

Acum sunt la încercarea cu numărul 3 și mă descurc mult mai bine! 🙂 O să revin la subiectul ăsta.

Am încercat și varianta sugar free și fără făinoase, dar nu am putut renunța la fructe.

Suntem la început de an și bănuiesc că acum este cel mai bun moment să fim hotărâți și să începem să ne formăm obiceiuri de mâncare sănătoasă, curată, din surse pe cât posibil cunoscute/verificate. Iată câteva motive să începem să facem asta: http://www.cleaneatingmag.com/blog/10-reasons-to-eat-clean/

  1. Anul acesta pentru mine este anul înotului! 🙂 Știu, nu mă ajută prea mult la punctul 1 :))) (contrar aparențelor, înotul nu slăbește iar de tonifiat te tonifiază după muuuulți ani clorurați :). Este sportul în care sunt cea mai vulnerabilă – dacă vorbim despre ape deschise. Altfel, a devenit sportul pe care îl iubesc cel mai mult!

Nu simt că depun efort când înot, am senzația că aș putea dormi în timp ce înot sau că aș putea fi uitată într-un bazin decuseară și găsită a doua zi de dimineață, în același ritm!

 

(c) Larisa Balta

(c) Larisa Balta

 

Mai este un motiv pentru care am ales înotul companion de nădejde în 2017: competițiile în zona de înot amatori sunt destul de puține și pentru că în țara noastră bazinele sportive sunt cvasiinexistente nu a existat o tradiție în adevăratul sens al cuvântului, astfel că nu suntem așa mulți cei care știm să înotăm sau practicăm acest sport cu regularitate.

Cred că vreau să încerc să descopăr sportul ăsta așa cum merită, să ajung să nu îmi mai fie teamă de el și să vorbesc mai mult despre înot. Am descoperit că mulți dintre cei care nu se apucă de triatlon au o problemă cu apa: fie le este teamă, au o panică față de apă (hei, nu sunteți singuri!!), fie nu știu să înoate și nici nu cred că vor reuși vreodată (e posibil, oameni buni).

Sigur că mă gândesc și la zona de competiții :D. Îmi voi stabili un obiectiv (bine, fie, e stabilit deja dar nu pot încă să spun despre ce e vorba :D.)

  1. 2017 va fi și anul experimentelor și aventurii sportive! Până acum, chiar dacă am diversificat sporturile, lucrurile au arătat cam așa în ce mă privește: primii ani mountainbike, apoi, după ce am învățat să înot: triatlon, duatlon, dar și competiții de alergare (maraton, semi, trail, șosea); anul ăsta, chiar dacă mă concentrez pe înot, (nu înseamnă că renunț la celelalte sporturi, doar că vor fi în plan secund) vreau să particip la: un concurs de aventură, unul de orientare, o cursă de explorare în caiac, rafting și mai avem ce mai apare insolit în calendarul competițional! 🙂

Vă doresc un Nou An în care să vă alegeți cu înțelepciune obiectivele sportive și să aveți dorința și pasiunea de a le duce la bun sfârșit! La mulți ani! 🙂

Previous Post

Cadouri de Crăciun pentru sportivi și aventurieri

Next Post

Planuri sportive pentru noul an

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top