Vidraru Bike Challenge găzduiește etapa Cupei Naționale a României la XCM

Cea de-a 4-a ediţie a concursului de mountain bike Vidraru Bike Challenge, va avea loc sâmbătă, 24 iunie, în munţii Făgăraş, cu plecare din zona barajului Vidraru, unde sunt aşteptaţi peste 1000 de concurenţi şi susţinători.

 

(c) Ileana B. Voiculescu

 

Vidraru Bike Challenge, organizată de asociaţia sportivă Adventuremania, este o competiţie de ciclism off-road, adresată pasionaţilor de sporturi şi activităţi de outdoor, la care pot participa atât ciclişti montani de performanţă, cât şi amatori.  Anul acesta, în cadrul competiţiei se va susţine şi a două etapă din Cupa Naţională a României de XCM.

Competiţia îmbină mişcarea cu un traseu spectaculos, ce urcă din zona barajului Vidraru, pe una dintre culmile sudice ale munţilor Făgăraş. O parte din traseu se află în golul alpin, ceea ce oferă participanţilor o excelenţă vizibilitate de jur-împrejur, către vârfurile Călţun, Lespezi, Negoiu la vest şi, respectiv, Vânătoarea lui Buteanu, Arpasu Mic, Raiosu, Piscu Negru la est. Întreaga competiţie va fi filmată cu o dronă.

Participanţii pot alege între 3 probe, în funcţie de nivelul de performanţă, după cum urmează: 34, 52 şi 90 km (tură de 90 km reprezintă probă în Cupa Naţională a României de XCM).

Lungimea turei lungi (maraton – aproximativ 90km) şi diferenţa de nivel (2400m) plasează traseul că fiind de nivel mediu pentru cei obişnuiţi cu turele de MTB pe drumuri forestiere montane. Tură scurtă, de numai 34km lungime şi 1000m diferenţă de nivel, cu o coborâre foarte frumoasă în final, este accesibilă celor dornici de o plimbare provocatoare.

Concursul are startul sâmbătă dimineaţă la 9:30, pentru toate cele 3 probe, traseele urmând să se despartă ulterior, în funcţie de probă. Pe întreg traseul, participanţii vor beneficia de puncte de hidratare, iar fiecare participant care va termină cursa va primi medalie, tricoul fiind inclus în kitul de participare.

Competita este organizată cu ajutorul partenerilor şi sponsorilor: Federaţia Română de Ciclism, XTB Online Trading, Ciuc Radler, Fitbit,  Solaris, BMW, Conacul Ursului, Devron, Spokes, Dor de ducă, DirtBike, MosIonRoata, Radio Guerilla, SIS.

La concurs vor fi acordate atât premii în bani, cât şi produse oferite de parteneri, pentru open masculin şi feminism, fiecare traseu.

Printre premiile oferite pentru podium şi tombolă amintim: Smartband-uri Fitbit Altă HR, bicicletă DEVRON Urbio 1.8, pachete de nutriţie şi energizare, ciclocomputere, survival gearbox, apărătoare noroi, mansoane, 50 camere Mitas, şi multe altele.

Previous Post

Crosul Aleargă TU pentru EI 2017, la Brașov!

Next Post

Cross Duatlon în Munții Călimani!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top