Vin Campionatele Europene de Cross Triathlon şi Cross Duathlon!

În mai puţin de o lună jumătate vor începe Campionatele Europene de Cross Triathlon şi Cross Duathlon de la Târgu Mureş, din cadrul evenimentului Transilvania European Cross Festival, ce are loc în peroada 27-30 iulie 2017, la Târgu Mureş.

 

(c) FRTRI

 

Transilvania European Cross Festival este un festival de sport de patru zile, cu programe sportive pentru toate categoriile, evenimentele cele mai importante fiind cele două Campionate Europene : ETU Cross Triathlon European Championships şi ETU Cross Triathlon European Championships.

Informaţii detaliate găsiţi și aici:
www.tecfest.ro
triathlon.org

Evenimentele mai importante ale festivalului:

Miercuri 26 iulie :
–    Open Ceremony

Joi 27 Iulie :
–    Tg.Mureş ETU Cross Duathlon European Championships – Age Group
–    Tg.Mureş ETU Cross Duathlon European Championships – Juniori şi Para
–    Dracula Night Run – alergare trail de noapte,  5 km

Vineri 28 Iulie
–    Tg.Mureş ETU Cross Duathlon European Championships – Elite
–    Ceremonia de premiere Cross Duathlon & Dracula Night Run & Campionat Naţional Cross Duathlon

Sâmbătă 29 Iulie
–    Tg.Mureş ETU Cross Triathlon European Championships – Age Group
–    Tg.Mureş ETU Cross Triathlon European Championships – Juniori şi Para
–    Dracula Night Swim – înot de noapte 1 km

Duminică 30 Iulie
–    Kids Run 1 şi 2 km
–    Alergare trail 5 şi 12 km Memorial “Szasz Albert”
–    Tg.Mureş ETU Cross Triathlon European Championships – Elite
–    Ceremonia de premiere Cross Triathlon & Dracula Night Swim

 

Au început să apară şi primii înscrişi la competiţii, sportivi de top ai triathlonului şi cross duathlonului European şi Mondial, ca sud-africana Mikaela Johnson, campioană europeană en-titre la cross duathlon Marga Fullana din Spania, Vicecampionul European şi ocupantul locului trei de la Campionatul European din 2016 olandezul Kris Codens şi francezul Brice Daubord şi bineînţeles amatori din toate colţurile Europei. Sunt până la acest moment sportivi înscrişi din 23 de ţări.

Sportivii români care vor să participe la concurs se pot înscrie pe site-ul evenimentului www.tecfest.ro/registration.html, până pe 27 iunie. Costumul de triatlon la aceste Campionate Europene este obligatoriu şi este recomandat să fie inscripţionat măcar cu denumirea ţării : ROU. Până la 1 iulie se primesc comenzi de costume de triatlon de România asemănătoare cu cele ale Lotului Naţional produs de Bellotto, pe adresa de mail office@frtri.o

Pentru Federaţia Română de Triatlon şi pentru sportivii din Lotul Naţional de Cross, evenimentul este de un interes special, după obţinerea a 4 medalii la Europenele de Cross Duathlon ( Ciprian Bălănescu – bronz elite, Daniel Attila – argint U23, Kovacs Szabolcs – bronz juniori şi Tămîrjan Robert – aur la Pară). Aşteptările sunt mari la toate categoriile.

În cadrul competiţiei de Cross Duathlon se vor desemna şi Campionii Naţionali ai României la această probă, atât la elite şi juniori cât şi la amatori age-group, cu clasament şi premiere separate pentru sportivii români.

Previous Post

Călătorie între Cer și Pământ 2017 – semi în familie, la Târgu Ocna

Next Post

Duatlon Țara Bârsei, la Râșnov

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top