Cum a fost la cea de-a 4-a ediție Vidraru Bike Challenge

Cea de-a 4-a ediţie a concursului de mountain bike, “Vidraru Bike Challenge”, s-a desfăşurat sâmbătă, 24 iunie, în munţii Făgăraş, pe un traseu spectaculos cu plecare din zona barajului Vidraru, unde peste 400 de concurenţi au luat startul.

 

(c) Adrian Melinte

 

Competita de ciclism a găzduit şi a două etapă din Cupa Naţională a României de XCM, aducând astfel împreună atât ciclişti montani de performanţă, cât şi amatori şi pasionaţi de mişcare în aer liber.

Toate cele 3 probe, 34, 52, respectiv 90 km (tură de 90 km a reprezentat proba în Cupa Naţională a României de XCM), au avut startul la aceeaşi oră.

Cicliştii au pornit în cursa aleasă încurajaţi de voluntari şi susţinători, iar momentele de la start, finish, cât şi din timpul probelor au fost surprinse de nenumărate camere foto, video şi drone.

După plecarea cicliştilor pe traseu, susţinătorii s-au putut relaxa şi distra în spaţiile special amenajate de partenerii Vidraru Bike Challenge. Competita a fost organizată cu sprijinul partenerilor şi sponsorilor: Federaţia Română de Ciclism, XTB Online Trading, Ciuc Radler, Fitbit, Solaris, BMW, Conacul Ursului, Devron, Spokes, Dor de ducă, Freerider, Moş Ion Roată, Bike FM, Dental City Constanţa, SIS.

 

(c) Alex Popescu dordeduca.ro

 

Participanţii care s-au accidentat au primit asistenţă la faţă locului şi ingriiri medicale, fiind acum în afară oricărui pericol.

Rezultatele competiţiei pot fi vizualizate integral pe vidrarumtb.ro/rezultate.

Locurile 1 masculin şi feminin pentru cursa lungă au fost câştigate de membrii ai echipei NoMad Merida CST. Arpad Kelemen, care a parcurs cursa de 90km în 3:55 minute, a câştigat la general, elite şi Cupa României, iar Salome Bondor, a câştigat la categoria feminin şi amatori, cu un timp de 5:18 minute. Pe locul 1 la tură lungă masculin amatori a urcat Andrei Ciprian Calancea.

Concursul s-a încheiat cu festivitatea de premiere şi tombole pentru participanţi. La concurs au fost acordate atât premii în bani, cât şi premii oferite de parteneri, câştigătorilor pentru fiecare categorie. Printre premiile oferite pentru podium şi tombolă amintim: Smartband-uri Fitbit, bicicletă DEVRON Urbio 1.8, pachete de nutriţie şi energizare, echipamente sportive şi vouchere.

Competita Vidraru Bike Challenge este organizată de către asociaţia sportivă Adventuremania, care îşi propune să antreneze cât mai mulţi oameni într-o viaţă activă. Suntem bucuroşi să facem cunoscută experienţă acumulată în sute de ieşiri de relaxare şi în competiţii – toate având drept numitor comun mişcarea în natură: de la trasee de trekking & hiking la experienţe în ture de MTB, pe schiuri sau în ambarcaţiuni.

Previous Post

Cel mai spectaculos traseu montan Via Ferrata din România, inaugurat de alpinistul Constantin Lăcătușu

Next Post

Programe inovatoare pentru performanța sportivă, la Sport Therapie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top