Ultimele locuri la Maratonul Olteniei

 

709 sportivi s-au înscris deja la cursele de trail run și Mountain Bike ale Maratonului Olteniei 2018.

Până la acest moment, ediția VI a celei mai importante competiții de ciclism și alergare din regiunea Olteniei a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de participanți, anunțând închiderea listelor pentru două dintre cursele de trail run (cross de 10,5 km și semimaraton de 21.5 km), în timp ce doar 20 de locuri mai sunt disponibile pentru noutatea evenimentului, cursa de maraton (42 km).

Amatorii de MTB Cross-country mai au la dispoziție 25 de locuri pentru traseul scurt de 33 de km și 33 de locuri pentru cel lung, de 51 km.

Bărbații sunt majoritari și anul acesta, ei reprezentând aproape 72% din totalul participanților, prezența feminină fiind reprezentată de 200 participante care și-au asigurat deja locurile la START. Potrivit înscrierilor, bărbații preferă cursa lungă de MTB Cross-country, la care avem 300 de participanți de sex masculin, în timp ce 119 femei au ales traseul scurt de trail run.

Proba în premieră la Maratonul Olteniei, maratonul de 42 km este popular în rândul domnilor, 33 dintre ei alegând să își testeze gena de maratonist pe frumoasele dealuri din jurul orașului Râmnicu Vâlcea.

Cei care doresc să își asigure unul dintre locurile rămase (la probele de MTB Cross-country și proba de maraton – 42 km) se pot înscrie online, pe website-ul competiției www.maratonulolteniei.ro/înscrieri, achitând taxa de participare aferentă probei alese – 95 de lei pentru traseul scurt de MTB, respectiv 120 de lei pentru cel lung și 130 de lei pentru traseul de 42 km, trail run.

 

Cauzele sociale susținute de Maratonul Olteniei – ediția 2018

Anul acesta, sportivii care participă la Maratonul Olteniei vor susține trei cauze sociale importante pentru comunitatea locală: programul „Pâine și mâine” (susținut de Fundația World Vision România), programul zilnic de sprijin psihosocial pentru pacienții din Oltenia (derulat de Asociația Little People) și dotarea Spitalului Județean de Urgență Vâlcea cu aparatură modernă AccuVein.

Competitorii vor avea posibilitatea  de a alege proiectul pe care doresc să îl susțină, exprimându-și opțiunea la ridicarea kiturilor de participare. Astfel, valoarea donației finale va fi împărțită direct proporțional cu numărul opțiunilor exprimate de către participanții la eveniment.

Maratonul Olteniei este atât un proiect de suflet și de tradiție pentru CEZ România, cât și cel mai amplu proiect de responsabilitate socială al Grupului, fapt dovedit și de rezultatele primului raport socio-economic de impact din domeniul energiei, lansat de Grupul CEZ în România. Printre rezultatele marcante ale Maratonului Olteniei de-a lungul anilor se numără peste 13.800 de beneficiari ai donațiilor realizate de Grupul CEZ în România, o comunitate de sportivi amatori atât din țară, cât și din străînătate care crește cu fiecare ediție (763 de competitori în 2016) și tot mai mulți voluntari deciși să se alăture proiectului și să se implice în cauzele sociale susținute de eveniment.

Ediția din 2018 a Maratonului Olteniei – un eveniment CEZ România – este organizată cu sprijinul Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea, HyperSport, SmartAtletic, și este susținută de partenerii Adrem, RC Europe (parteneri platinum); Cigă Energy, Țucă Zbârcea & Asociații (parteneri gold); Ernst & Young, Fine Consulting, Hervis Sports & Fashion, Inform Lykos, Ness, Comranado, Gold Nutrition (parteneri silver); Telekom Sport, Realitatea, Kiss FM, Adevărul, Gazeta Sporturilor, Running Mag, Adrenallina.ro, Biciclistul.ro (parteneri media); Club Sportiv Lykaios, Cozia Racing Team, Buridava (parteneri locali).

Alergătorii și bicicliștii doritori se pot înscrie la cursele de trail run și MTB Cross-country ale Maratonului Olteniei, desfășurate pe 25 – 26 august, la Râmnicu Vâlcea, accesând www.maratonulolteniei.ro/inscrie-te.

Previous Post

Carpathian Adventure 2018. Pregătiți de start?

Next Post

Cursa mea de suflet este in weekend!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top