Bucharest Urban Athletics – viteză pe 800 de metri

 

Atleți de elită, alergători amatori, copii, tineri și seniori, sportivi în fotolii rulante, în total peste 500 de participanți la prima ediție a Bucharest Urban Athletics Auchan. Concursul unde s-au fugit curse de o milă, de 800 de metri și de 400 de metri a avut startul lângă Arcul de Triumf, în București.

Asociația Sport la Orice Vârstă și People for Sport au organizat primul concurs de o milă pe asfalt din București, la Bucharest Urban Athletics Auchan alergându-se pe lângă proba de 1.609 metri, și 800 de metri, și 400 de metri, dar și o cursă necompetitivă pentru întreaga familie, Family Fun Run/Walk. Cu startul lângă cunoscutul Arc de Triumf din Capitală și un traseu care a urmat Șoseaua Kiseleff până în Piața Victoriei, evenimentul a adus probele spectaculoase de pe stadion direct în inima orașului, acolo unde atât alergătorii, peste 500, cât și spectatorii, au putut să-i urmărească pe atleții de elită și să aibă o experiență deosebită. Printre participanți, și 100 de ”legitimați”, mari și mici, ai Bucharest Sport Club, care au ținut astfel să marcheze cei 100 de ani de România, alergând împreună distanța de 1.609 metri.

 

Claudia Bobocea, câștigătoare pe toate distanțele

La cursa de o milă, podiumul masculin a fost alcătuit din francezul Julian Ranc (4.08), românul Marian Coman (4.09) și irlandezul Kieran Kelly (4.11). Podiumul feminin a fost în totalitate românesc, la finiș sosindu-se în ordinea Claudia Bobocea (4.56), Florina Pierdevară (5.00) și Mihaela Nunu (5.07). Pe această distanță au participat și trei sportivi în fotolii rulante, linia de finiș fiind trecută în ordinea Octavian Ilina, George Baltă și Mihail Zamfir.

La cursa de 800 de metri, campionul național al distanței nu a avut probleme în a termina primul, Cosmin Trofin ajungând la final după 1 minut și 56 de secunde. A fost urmat de George Fleșer (2.01) și de Ioan Ciuciu (2.02). La fete, câștigătoarea de la o milă, Claudia Bobocea, a ieșit pe primul loc cu un avans confortabil, după 2 minute și 20 de secunde, fiind urmată de Gal Diana (2.42) și de Cristina Chipurici (2.56).

La cea mai scurtă cursă a Bucharest Urban Athletics Auchan, cea de 400 de metri, la băieți a fost o luptă frumoasă între deținătorul recordului național al probei la Juniori 2, Mihai Pîslaru, și Constantin Andonii. Ploieșteanul a terminat primul după 45 de secunde, Andonii sosind la 3 secunde în spate. Pe locul trei a ajuns Daniel Ianos, în 54 de secunde. Podiumul la fete a fost ocupat de Claudia Bobocea, sportiva care se antrenează în Portugalia câștigând deci toate cele trei curse, care a parcurs distanța în 58 de secunde, de Florina Pierdevară (60 secunde) și de Claudia Necula (68 secunde).

 

Premii de peste 3.200 de euro

În cadrul Bucharest Urban Athletics Auchan s-au acordat premii totale în valoare de 3.200 de euro. Au fost recompensate primele trei locuri, masculin și feminin, la cursa de o milă (500 euro, 400 euro, 300 euro), și locurile întâi, masculin și feminin, la cursele de 800 metri (câte 200 de euro fiecare) și 400 de metri (câte 150 de euro fiecare). În plus, s-a acordat și un bonus primului băiat la proba de o milă, Julian Ranc primind 100 de euro pentru că a alergat în intervalul de timp cuprins între 4.05 și 4.10 minute. Au fost de asemenea acordate și premii în produse din partea sponsorilor și partenerilor Bucharest Urban Athletics Auchan, atât celor care s-au clasat pe podium la Open cât și celor de la categoriile de vârstă.

Evenimentul a necesitat munca a peste 100 de persoane, organizatori și voluntari, atât pe traseul competiției cât și în perioada premergătoare evenimentului. De asemenea, sponsorii și partenerii care s-au alăturat Bucharest Urban Athletics Auchan au transformat evenimentul într-unul minunat care va crește cu siguranță în anii care vor urma.

➡️Partener principal: Auchan
➡️Partener tehnic: SKECHERS
➡️Partener nutriție: Isostar Romania
➡️Parteneri Gold: Doza de Cooler, 4Move.
➡️Partener Silver: Gatorade
➡️Parteneri: SportGuru.ro, Doppelherz Romania, Rulouri de Gazon, World Class Romania, Geplast, Explore Travel.

Previous Post

Străinii vin la noi să joace Airsoft Counter-Strike

Next Post

Cum te ajută bebelușul la triatlon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top