LetsdoitMAMA. Cum sa faci sport in fiecare zi

Stiu, suna utopic: sa fii mamica si sa iti gasesti timp pentru sport in fiecare zi? Si chiar daca gasesti, nu e obositor si epuizant sa faci asta? Pai nu.

 

Totul pleaca de la target: daca iti setezi o ora sau mai mult de miscare s-ar putea sa nu-ti iasa zilnic. Uneori nici saptamanal.

Dar daca ai cobora standardele si ti-ai propune 10 minute? Ce zici, gasesti 10 minute pentru tine, in care sa te misti? Asta inseamna orice, de la abdomene la muzica in casti la maximum (cat doarme copilul) si dansat nebuneste. 10 minute pe zi. Minutele astea adunate, intr-o luna, doua, trei, cu consecventa, conteaza enorm. Iti dau sentimentul ca ai reusit sa faci ceva pentru tine, te energizeaza si te si tonifiaza.

 

In zilele mai grele de mamicie, care neaparat vin cu dureri de spate sau de articulatii, 5 minute de exercitii de incalzire fac minuni. Acele exercitii pe care le faci inainte de orice efort sau pe care ar fi bine sa le faci, ca sa eviti intinderile sau entorsele sau alte accidentari.

 

Va las 2 video cu  propuneri de exercitii de incalzire:

https://www.youtube.com/watch?v=2OP-VHJlYAA

 

https://www.youtube.com/watch?v=jYTnRAc9qFY

 

 

Mai e ceva care functioneaza in mindsetul asta al miscarii zilnice: cumpara-ti chestii dragute, care iti plac, si care te ajuta in tot procesul asta: pantofii de alergare dupa care ai tanjit la un moment dat si nu ai apucat sa ti-i cumperi, o salteluta vesela pe care sa-ti faci exercitiile, un combinezon sexy de aerobic, orice te face sa te simti bine.

 

Si nu te gandi prea mult inainte sa treci la treaba: vei pierde momentul. Ori se trezeste copilul, ori suna telefonul, ori apare curierul, ori intri in panica si te apuci de gatit ca vine ora de papa si realizezi ca nu ai nimic de mancare acasa :). Deci apuca-te instant, fara sa meditezi prea mult la asta. Asa nu ii vei da timp creierului sa se impotriveasca.

 

Asta e una dintre sesiunile de miscare care mi-au iesit, cu tot cu bebe :D, si cu tot cu fotograf :), multumesc Zoomer Photography

 

 

 

 

 

Succes tuturor! ­čÖé

 

Text în cadrul campaniei  #letsdoitMAMA, powered by Anca Bucur, sportiv Herbalife: multiplă campionă mondială în fitness, Anca se pregătește să participe la un nou Campionat Mondial.

Este proaspătă mămică, bebelușul ei are câteva luni, dar asta nu o oprește să lupte pentru visul ei.

 

 

 

Previous Post

CONCURS. C├ó╚Ötig─â o invita╚Ťie la CARPATHIAN MTB EPIC!

Next Post

Sum─â record la DHL Carpathian Marathon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top