Team Novak, reloaded

După un 2019 în care echipa (incluzând academia de juniori) a câștigat 59 de medalii, dintre care 23 de aur, Team Novak atacă competițiile anului 2020 cu 7 cicliști de performanță, cu vârste cuprinse între 20 și 44 ani, alături de Eduard Novak, singurul campion paralimpic român, ciclist paralimpic rutier și de pistă, de 5 ori campion mondial și de 4 ori european.

România, Ungaria, Columbia, Ucraina și Italia sunt reprezentate de cicliști remarcabili în Team Novak. Eduard Novak (ROU), Yegor Dementyev (UKR) și Simone Sanó (IT) sunt cei care vor continua și în acest an alături de echipă, iar lor li se alătură Rózsa Balázs (HUN), Andras Szentpéteri (HUN) și tinerii sportivi U23 Sali Edoardo (IT) și Bauce Davide (IT).

Obiectivele principale ale Team Novak pentru 2020 sunt reprezentarea cu succes și cu performanțe frumoase la Campionatele Naționale de Șosea și Pistă care se vor desfășura la Deva în perioada 15-16 august și respectiv la Plovdiv, la sfârșitul lunii octombrie. La fel de importante pentru Team Novak sunt și Turul Ținutului Secuiesc, Turul României și Turul Ungariei. Pe termen lung, obiectivul Team Novak e de a crește sportivi de performanță pentru lotul național și de a avea cât mai mulți participanți la Jocurile Olimpice.

Avem un an dificil în față, plin de provocări, dar în care ne angajăm că vom da tot ce e mai bun! Team Novak se antrenează zilnic și se pregătește intens pentru competițiile de ciclism din această a doua jumătate a anului. Ne dorim să performăm la cel mai înalt nivel și sunt optimist că vom reuși să ne atingem obiectivele alături de partenerii și de sponsorii noștri, Heineken și Allianz-Țiriac, cărora le mulțumesc pentru încredere și pentru un parteneriat de durată. Le urez bun venit în Team Novak celor 4 sportivi care ni s-au alăturat în acest an competițional, Rózsa Balázs, Szentpéteri András, Sali Edoardo și Bauce Davide și sunt sigur că vom face echipă puternică împreună!”, a declarat Eduard Novak.

Avem un parteneriat îndelungat cu Eduard Novak, ca parte a strategiei de sustenabilitate a HEINEKEN România, Brewing a Better World, în cadrul pilonului ‘Susținerea Comunităților’. Edi Novak este un reper de forță, determinare și un sportiv care oferă motive de mândrie în comunitatea în care și noi activăm, prin fabrica noastră din Miercurea Ciuc. Suntem bucuroși       să-i fim alături și anul acesta și să susținem reușita unui lider din comunitatea de care suntem extrem de legați”, a declarat Ana Crivăț, Corporate Affairs Manager, HEINEKEN România.

Allianz-Ţiriac susţine performanţa nu numai în business, ci şi în sport. De peste 7 ani suntem alături de Edi Novak şi echipa sa şi ne bucurăm împreună de reușite. Vom continua să promovăm importanţa sportului pentru o viaţă sănătoasă şi ne dorim ca determinarea Team Novak să fie o sursă de inspiraţie pentru cât mai multe persoane”, a declarat Adriana Goşman, Director de Marketing în cadrul Allianz-Ţiriac Asigurări.

După debutul sezonului competițional 2020 la Turul Sibiului, la finalul lunii iulie, Team Novak se pregătește pentru următoarele competiții naționale și internaționale ale lui 2020. Echipa vizează participarea la mai mult de 10 competiții, printre care Turul Ținutului Secuiesc, între 5-8 august, urmat de Campionatele Naționale de Șosea din România. În septembrie, pe listă sunt Turul Ungariei, Turul României și cel al Slovaciei. Luna octombrie va începe pentru Team Novak cu participarea la RGT – The Wall și va continua cu Campionatele Naționale de Pistă. Calendarul competițional este unul provizoriu, dat fiind contextul actual, și poate suferi modificări.

Membrii Team Novak 2020

Din Miercurea-Ciuc, Eduard Novak, în vârstă de 44 de ani, este singurul campion paralimpic român, ciclist paralimpic rutier și de pistă. Acesta a câștigat prima medalie pentru România la Jocurile Paralimpice, dar și prima medalie de aur, în cadrul ediției din 2012 de la Londra. Este de 5 ori campion mondial și de 4 ori european. A înființat Team Novak și Novak Cycling Academy. În paralel cu activitatea de sportiv, de oficial al Federației de Ciclism și de lider, Eduard este și speaker motivațional.

Ucraineanul Yegor Dementyev, în vârstă de 33 de ani, s-a alăturat Team Novak în 2018 cu un palmares bogat. El a obținut aur și pe asfalt și pe velodrom la Olimpiada de la Rio, în 2016. Înainte, a câștigat două medalii de bronz în Trach World Championship în 2 probe, track și urmărire individuală. În 2015 a luat medalia de bronz la Campionatul Mondial din Olanda, în proba de urmărire individuală. Londra 2012 reprezintă debutul său paralimpic, când a luat aurul în două probe.

Simone Sanó, originar din Italia, are 22 de ani și a descoperit ciclismul la 6 ani. Printre cele mai frumoase momente de-a lungul carierei de până acum e competiția în care a urcat pe podium, junior fiind și a reușit să depășească sportivi care sunt profesioniști acum, dar și ultima etapă din Turul României, cea desfășurată în București.

Ungurul Rózsa Balázs are 24 de ani și e câștigător a patru titluri naționale de campion. Cea mai dragă amintire a sa este legată de anul 2014, când a câștigat primul său titlu de campion național. Pe atunci îl avea alături pe Ferenc Stuban, omul care a avut încredere în el. Ferenc este directorul sportiv al Team Novak, în prezent.

Originar din Budapesta, Andras Szentpéteri are tot 24 de ani. I-a rămas în minte participarea la Carpathian Couriers Race, în 2018, cursă care a traversat Ungaria, Slovacia, Cehia și Polonia. Este un bun cățărător, de altfel în 2018 și 2019 a reușit să obțină, în Ungaria, primul loc, respectiv al doilea la Campionatul Național de cățărare pe deal. În 2020, sub tricoul Team Novak el a câștigat locul 3 pe contratimp de cățărare la campionatele naționale.

Sali Edoardo, italianul în vârstă de 22 de ani, este nou în Team Novak, dar plin de entuziasm și de determinare în noul an competițional. Printre cele mai bune rezultate ale sale în ciclism, începând cu 2017, se numără locul 6 la Turul de Ciclism din Szekerland din 2019, în prima etapă, și locul 39 tot în 2019, în etapa a doua a Giro del Friuli-Venezia Giulia.

Bauce Davide este cel mai tânăr sportiv din Team Novak și activează în ciclism din 2017. La cei 20 de ani ai săi, se mândrește cu locul 1 în etapa montană a Turului Bulgariei, în 2020 și cu locul 18 în clasamentul general. De mare importanță pentru palmaresul său e și locul 3 obținut în Turul Serbiei din 2019, etapa a doua.

Cei doi tineri jucători italieni U23 au performat până acum la echipa Delio Gallina, Italia.

Mai multe informații despre Team Novak și activitatea echipei, pe pagina oficială de Facebook Team Novak.

Despre Team Novak

 

În anul 2009, în cadrul clubului CS Intersport, se înființează echipa de ciclism semi profesionistă Tușnad Cycling Team, care din 2017 își schimbă numele în Team Novak. Team Novak este cea mai veche echipă continentală din Europa de Est, profesionistă, de consacrare a sportivilor crescuți în cadrul Academiei Novak și a altor sportivi talentați care pot să facă față nivelului profesionist. Din anul 2009 și până în prezent au fost peste 100 de sportivi români și din străinătate, din peste 20 de țări, care au făcut parte din această echipă și au obținut rezultate naționale și internaționale deosebite. Numai la competițiile internaționale, Team Novak a obținut, până în 2019, 20 de locuri I, 32 locuri II și 15 locuri III. Team Novak este, printre altele, câștigătoare a Turului Serbiei, a Turului României, a Turului Ținutului Secuiesc și a competițiilor de o zi sau a etapelor acestora.

 

Previous Post

Ministerul Mediului și Marathon EPR Group lansează Marathonul Reciclării

Next Post

Plogging pentru România, ediția 3: curățăm pădurile de gunoaie prin sport!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top